Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Warmtepomp installateur kiezen: aandachtspunten

Heb je interesse om een warmtepomp te kopen, dan moet je op zoek gaan naar een installateur die het toestel correct kan plaatsen. Bij plaatsing door een gecertificeerd aannemer kom je bovendien misschien wel in aanmerking voor een subsidie. Hier bespreken we enkele aandachtspunten bij het zoeken van een geschikte warmtepomp installateur.

Warmtepomp laten plaatsen door een vakman? Ontvang gratis & vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Aandachtspunten bij het kiezen van warmtepomp installateur

Het plaatsen van een warmtepomp is geen eenvoudige klus. Je doet daarom best een beroep op een professionele installateur. Dan kan je rekenen op een correcte plaatsing en een goede werking van het toestel. Voor de installatie van het toestel hou je best rekening met volgende aandachtspunten:

 

– De installatieduur is afhankelijk van het type warmtepomp. Reken op 1 à 2 dagen voor het uitvoeren van een volledige installatie.

– Je informeert je best op voorhand over de verschillende soorten warmtepompen, zodat je gericht advies kan vragen aan de vakman. De warmtepomp installateur kan je verder adviseren over de beste warmtepomp voor jouw situatie.

– Het is aangeraden om te kiezen voor een gecertificeerd installateur. Dan kan je rekenen op een kwaliteitsvolle installatie en gericht advies.

 

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij erkende aannemers voor de plaatsing van een warmtepomp. Zo kan je makkelijk prijsvoorstellen van meerdere installateurs met elkaar vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen.
Ontvang via deze pagina gratis en vrijblijvend offertes.

 

 

warmtepomp installateur

 

Hoe zit het met de subsidie voor warmtepompen?

Met een warmtepomp kan je jouw woning en/of jouw sanitair water op een energiezuinige manier verwarmen. Om de aankoop van dit energiezuinig toestel te stimuleren kan je dan ook via verschillende instanties in aanmerking komen voor een subsidie of een andere financiële ondersteuning. Dat kan een flink verschil betekenen voor de kosten.

Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) bijvoorbeeld kan je een deel van de kosten recupereren. Het precieze bedrag is afhankelijk van het type warmtepomp dat je laat plaatsen. In bepaalde gevallen kan je ook aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie. Veder is er ook nog de Energiebespaarlening of Groene hypotheeklening waar je gebruik van kan maken. Ontdek hier alle financiële ondersteuningen voor de plaatsing van warmtepompen.

 

LET OP: Er zijn uiteraard telkens voorwaarden verbonden aan deze subsidies. De plaatsing van de warmtepomp door een gecertificeerd installateur laten uitvoeren is bijvoorbeeld een van de vaak terugkerende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning. Het is dus echt wel belangrijk om een gekwalificeerde vakman in te schakelen. Een professionele warmtepomp installateur kan je trouwens ook verder informeren over de voorwaarden, bedragen en aanvraagprocedures van de premies voor het laten installeren van een warmtepomp. Vind hier een erkende vakman uit jouw regio.

 

 

Vind hier je warmtepomp installateur!

Zoals reeds gezegd is het plaatsen van een warmtepomp werk voor specialisten. Hoe de installatie van het toestel verloopt, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het type warmtepomp, het vermogen, de benodigde oppervlakte en de bodemeigenschappen (belangrijk voor de boringen) zullen een invloed hebben op het verloop en de duur van de werken.

 

 

 

Offertes voor een warmtepomp ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs