Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gasketel

De gasketel is één van de meest gebruikte toestellen om de woning te verwarmen. Ze zijn bijzonder compact en genereren op een snelle en efficiënte manier warm water. De nieuwste generatie gasketels is bovendien ook erg zuinig. Qua prijs en rendement zijn ze zelfs interessanter dan warmtepompen.

Installateurs van gasketels vergelijken? Online offertes kan je hier aanvragen.

 

Welke gasketel kopen?

95% van alle gasketels die verkocht worden zijn gascondensatieketels. Als de plaatsing technisch niet mogelijk is wordt er ook nog wel eens gewerkt met hoogrendementsketels.

Een condensatieketel maakt gebruik van de warme rookgassen om het water voor de centrale verwarming voor te verwarmen. Nadat de rookgassen hun warmte afgegeven hebben, komen ze op dauwtemperatuur en gaan hierdoor condenseren (vandaar de naam condensatieketel). Prijzen verderop dit artikel.

 

 

Hoeveel bespaar je met een gascondensatieketel?

Dankzij het beperkte stralingsverlies haalt de gascondensatieketel een bijzonder hoog rendement. Met een rendement van +/- 107%, haalt hij 15% tot 20% meer warmte uit dezelfde hoeveelheid aardgas.

Voor een gemiddeld gezin betekent het vervangen van een niet-condenserende gasketel naar een condensatieketel een jaarlijkse besparing van 20% op de energiefactuur.

Ook wanneer je oude gasketel nog niet versleten is loont het dus om de overstap te maken. Als je weet dat de gemiddelde gasketel om de 25 jaar vervangen wordt en de nieuwste generatie op 10 jaar is terugverdiend doe je dus een besparing van zo’n 200 euro per jaar. Benieuwd naar jouw mogelijke winst en rendement? Ontvang hier voorstellen van erkende installateurs.

 

Welk vermogen moet mijn nieuwe gasketel hebben?

De prijs van een nieuwe gasketel is afhankelijk van het vermogen. Om het correct vermogen te berekenen is het belangrijk te werken met een erkend technicus / installateur. Deze berekent het benodigd vermogen op basis van de te verwarmen ruimtes en de isolatiewaarde van het gebouw.

Wat als het vermogen niet correct berekend wordt?
Een gasketel met te laag vermogen zal goedkoper zijn in aankoop maar moet wel steeds op volle toeren draaien. Dit vergt meer energie waardoor je verbruik een pak hoger ligt. Bovendien zal je gasketel ook minder lang meegaan omdat hij harder moet werken dan voorzien door de fabrikant.

Een gasketel met te hoog vermogen zal qua rendement perfect werken maar kost wel onnodig meer dan de correct gedimensioneerde ketel. Om zeker te zijn van een correcte berekening en geschikt toestel doe je er goed aan offertes aan te vragen bij 2 tot 3 erkende installateurs. Deze berekenen het benodigd vermogen vrijblijvend bij het opmaken van een offerte.

 

Prijs gasketel

Afhankelijk van het benodigd vermogen kost een gasketel inclusief plaatsing tussen de 1500 en 4000 euro. Om zeker te zijn van een kwalitatief toestel met het juiste vermogen vraag je best voorstellen aan bij 2 à 3 erkende installateurs. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar ook merken, rendement, opties, service-na-verkoop,….

Erkende installateurs kan je vinden via de fabrikanten of onze online offerteservice. Hier kan je online offertes aanvragen bij maximaal 3 erkende technicussen actief in jouw regio. Start hier je aanvraag.

 

onderhoud gasketel

 

Gasketel merken

De installatie en prijs van een gasketel verschilt sterk naargelang het merk. De meeste installateurs specialiseren zich daarom vaak in 1 of enkele merken. Gekende merken van gascondensatieketels zijn o.a. Vaillant, Viessmann, Buderus, Junkers, Radson, Remeha,..

Om zeker te zijn dat je prijs/kwaliteit het meest interessante toestel voorgesteld krijgt vraag je best offertes aan bij meerdere installateurs. Zo kan je de voor- en nadelen van bepaalde merken beter met elkaar vergelijken. Online offertes aanvragen bij erkende installateurs actief in jouw regio kan via onze offertepagina.

 

Onderhoud gasketel

Tijdens het onderhoud van de gasketel voert een erkend technicus metingen uit en controleert hij de uitstoot van verbrandingsgassen. Daarnaast wordt de ketel gereinigd en indien nodig wordt de brander opnieuw ingesteld. Door het onderhoud ben je verzekerd van een goede en efficiënte werking van je verwarmingsinstallatie. Je installatie zal door regelmatig onderhoud ook veel langer meegaan zodat je de gasketel minder snel moet vervangen.

LET OP: het onderhoud van een gasketel is sterk aangeraden en in bepaalde gevallen zelfs verplicht. Zeker wanneer dit uit de keuring blijkt. Wil je meer weten over het verloop en de kostprijs van een onderhoud van een gasketel? Klik dan hier.

 

gasketel prijs berekenen

 

Gascondensatieketel of condensatieketel op mazout?

Condensatieketels zijn verkrijgbaar voor zowel aardgas als voor mazout. Een eerste voordeel van de ketel op gas ten opzichte van een mazoutketel is dat je geen plaats moet voorzien voor een mazouttank, die bovendien af en toe moet bijgevuld worden. Daarnaast is verwarmen met een gasketel door de lagere CO2-uitstoot ook een pak milieuvriendelijker dan verwarmen met mazout. Op gebied van de prijs van een installatie wint ook gas ten opzichte van mazout. Ten slotte is het rendement van gasketels ook iets interessanter.

Een voordeel van mazout is dan weer de controleerbaarheid van de prijs: je kan op voorhand de prijs checken en je bent niet afhankelijk van de kosten van een netwerk, wat bij een gasketel wel het geval is. Mazout is trouwens een erg betrouwbare brandstof die dankzij de moderne technologie erg efficiënt kan omgezet worden in warmte.

Cv-installateur nodig? Via de offertepagina kan je offertes aanvragen bij professionals. Deze offertedienst is gratis en vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie.

 

LET OP: is een gas(condensatie)ketel nog een slimme investering?

De overheid wil verwarmen op gas afbouwen. Loont het dan nog om te investeren in een nieuwe gasketel? Of schakel je meteen over naar duurzamere, gasloze alternatieven? Dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals je budget, de beschikbare ruimte, de huidige staat van je woning, de isolatiegraad, welke verwarmingselementen je in huis hebt,…

Wil je dus graag een (nieuwe) cv-installatie plaatsen? Dan doe je er goed aan om uitgebreid info in te winnen bij een expert. Die vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Kom in contact met een professional actief in je regio via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Benieuwd naar de beste cv-ketel voor jouw situatie? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs