Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Plintverwarming: opties & prijzen

Ben je op zoek naar een efficiënte bijverwarming voor je keuken, badkamer, …? En het liefst zonder ruimte te verliezen zoals met een radiator aan de muur? Dan is plintverwarming zeker het overwegen waard. Zulke plintradiatoren kan je eenvoudig aan de onderkant van je wanden plaatsen of in de ruimte onder een keukenkast. Bovendien warmen ze een ruimte snel én energiezuinig op. Hier lees je er alles over!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Soorten plintverwarming
Prijs plintverwarming
Voordelen erkende installateur
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is plintverwarming?

De naam zegt het eigenlijk al: het gaat om kleine, dunne en esthetische radiatoren die je onderaan je muren plaatst of in de loze ruimte onder een keukenkast wegwerkt. Zo vermijd je koudeval tegen muren of raampartijen. Bovendien verlies je zo geen kostbare ruimte, in tegenstelling tot met traditionele radiatoren. Plinten verwarming is echter wel vooral geschikt als bijverwarming in kleinere ruimtes als de keuken en de badkamer.

Ben je geïnteresseerd in plintverwarming voor jouw huis? Een erkende cv-installateur kan je meer vertellen over de mogelijkheden, de kosten, de eventuele alternatieven, … Wil je zeker zijn van de beste oplossing voor jouw situatie? Vraag dan advies aan een verwarmingsspecialist in jouw buurt. Kom gratis in contact met een gespecialiseerde cv-installateur!

plintverwarming

 

Voor- en nadelen van plintverwarming

Geen ruimte voor grote radiatoren aan de muren in je keuken, badkamer, …? Of geen zin in een grote vloerrenovatie voor elektrische vloerverwarming? Dan is plinten verwarming misschien wel de beste oplossing. Zulke slanke en elegante plintradiatoren hebben namelijk een behoorlijk aantal voordelen. Een kort overzicht van deze pluspunten, met enkele kanttekeningen:

 

 • Ruimtebesparend: dit is misschien wel het grootste voordeel van plintradiatoren. In tegenstelling tot radiatoren aan de muur zitten plintradiatoren mooi weggewerkt en nemen ze geen extra ruimte in beslag. Dit is vooral fijn in ruimtes als de keuken, badkamer, studeerkamer, … waar elke vierkante meter telt. Je hoeft dus geen deel van de muur op te offeren.
 • Snelle opwarming van de ruimte: plintradiatoren zijn een snel reagerend systeem. Een ventilator zuigt koude omgevingslucht aan langs een warmtewisselaar en blaast de opgewarmde lucht weer de ruimte in. Zo warmt de ruimte erg snel op. Dankzij de warme luchtsluier boven de vloer blijft de keuken, badkamer, … ook lange tijd op een aangename temperatuur. Dus geen koude voeten meer!
 • Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: er bestaan elektrische en warmwater plintradiatoren. Maar naast het type zijn er nog een aantal andere keuzes die je kan maken. Ga je bv. voor een rooster in het wit, zwart of in grijs roestvrij staal? En hoeveel vermogen heb je nodig? Laat je hiervoor adviseren door een ervaren cv-installateur.
 • Mogelijk in elke woning en snel te plaatsen: plintenverwarming is geschikt voor nieuwbouw én kleine renovaties. Zulke radiatoren zijn snel te plaatsen en passen bij elke centrale verwarming. Het is dus gegarandeerd mogelijk voor jouw keuken of badkamer!
 • Ook verkoelende ventilator op warme dagen: is het stookseizoen voorbij? Ook dan komt je plintradiator nog goed van pas. Op warme dagen kan je die namelijk gebruiken als ventilator.

 

 • Niet geschikt voor elke muur in je woning: niet elke muur in je woning is even geschikt voor plintradiatoren. Het is bv. nodig dat de muur een bepaalde dikte heeft. Zo kan die genoeg warmte opslaan en die vertraagd afgeven. Ook is goede isolatie belangrijk, vooral bij muren die grenzen aan de buitenomgeving. Een erkende installateur helpt je om de juiste locatie te kiezen.
 • Minder doeltreffend in grote ruimtes: in kleinere ruimtes zorgen plintradiatoren snel voor een comfortabel warmtegevoel. In een grote woonkamer is dat echter minder vanzelfsprekend en zou het energieverbruik ook wat hoger liggen.

 

Soorten plintverwarming

Er bestaat een ideale vorm van plinten verwarming voor elke woning. Dat is te danken aan de makkelijke plaatsing en het feit dat zulke slanke plintradiatoren bij elk verwarmingssysteem passen. Er bestaan bv. ook meerdere soorten plintradiatoren:

 

1. Elektrische plintradiatoren

Deze radiatoren zijn volledig elektrisch en dus makkelijk te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is een elektrische aansluiting. Elektrische plintverwarming is overal te installeren in je huis, ook op plaatsen waar geen cv-leiding aanwezig is. Bovendien is plintverwarming die elektrisch werkt, beschikbaar in meerdere wattages.

 

2. Warmwater plintradiatoren

Plintverwarming op je cv aansluiten, is natuurlijk óók een optie. In dat geval is je cv-water (opgewarmd door gas, stookolie, pellets, …) de warmtebron voor je plintradiatoren. Zo kan je je plintverwarming in de keuken en badkamer regelen zoals je andere radiatoren of je vloerverwarming. Natuurlijk moet het dan wel mogelijk zijn om deze radiatoren op een cv-leiding aan te sluiten.

 

3. Combi plintradiatoren

Badkamer of keuken plintverwarming is ook beschikbaar in een combi-versie. Zulke plintradiatoren kan je aansluiten op je centrale verwarming, maar ze zijn eventueel ook elektrisch te gebruiken. Dit is ideaal tijdens de tussenseizoenen, wanneer je je centrale verwarming nog niet gebruikt.

 

Welk soort plintverwarming kies ik?

Dat hangt vooral af van de mogelijkheden in je badkamer, keuken, … Kan je makkelijk plintverwarming op je cv aansluiten of niet? Gaat het vooral om bijverwarming of wil je zulke plintradiatoren ook als hoofdverwarming kunnen gebruiken? Een erkende cv-installateur bekijkt jouw situatie en stelt dan een oplossing op maat voor.

Verschillende adviezen vergelijken? Goed idee! Vul dan het offerteformulier van Solvari in en binnen enkele werkdagen nemen meerdere verwarmingsinstallateurs contact met je op voor gratis advies op maat. Start je aanvraag hier!

 

Prijs plintverwarming

Koop je zelf een plintradiator? Dan beginnen de prijzen vanaf 350 euro (incl. btw). Laat je zulke radiatoren installeren door een cv-installateur? Dan mag je rekenen op een kostprijs van 100 à 400 euro per strekkende meter. Voor een gemiddelde woning komt dat neer op zo’n 3.000 à 7.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Uiteraard hangen de prijzen af van het type plintradiator, het vermogen, …

Meerdere prijsoffertes vergelijken? Vraag dan exacte prijzen aan bij verschillende cv-installateurs in je regio. Zo kies je altijd het beste aanbod, voor een eerlijke prijs. Start nu met vergelijken!

 

plinten verwarming

 

Voordelen erkende installateur

Ben je die ijskoude badkamer ’s ochtends helemaal beu? Wil je koude muren en bijbehorende vochtproblemen in je keuken voorkomen? Laat je dan zeker informeren over warmwater en elektrische plintverwarming door een erkende verwarmingsinstallateur. Zo’n samenwerking biedt deze voordelen…

 

 • Thermisch onderzoek van je woning: heb je interesse in plintverwarming in je keuken of een andere ruimte? Dan voert een cv-installateur eerst een thermisch onderzoek uit. Hij bekijkt dan welke muren geschikt zijn voor plintradiatoren en gaat na welk vermogen, afmetingen, … je nodig hebt.
 • Gericht advies over beste oplossing: ga je voor kickspace verwarming van Remeha of voor een ander merk? Hoeveel plintradiatoren heb je nodig en met welk vermogen? Of kies je toch beter voor een andere oplossing? Een expert geeft je advies over de meest geschikte soort bijverwarming in je huis.
 • Correcte en snelle plaatsing: zeker bij plintverwarming op je cv is het belangrijk om eerst advies te vragen aan een verwarmingsinstallateur. Die werkt je plintradiatoren mooi weg, kiest roosters op maat en werkt alles netjes af.
 • Materialen van topkwaliteit: een erkende installateur werkt alleen met plintradiatoren van hoogwaardige merken, bv. Remeha plintverwarming. Ook voor andere materialen als leidingen, bekabeling, … ben je zeker van topkwaliteit en een lange levensduur.
 • Laagdrempelig aanspreekpunt: heb je nog vragen over plintverwarming? Of wil je jouw geplaatste systeem laten checken tijdens het onderhoud van je cv-ketel? Je kan met elke vraag terecht bij je cv-installateur.

Een gespecialiseerde cv-installateur in je buurt? Die vind je snel en eenvoudig via onze offerteservice!

 

Mogelijke alternatieven voor plinten verwarming

Plinten verwarming is absoluut een goede keuze als bijverwarming in je keuken, badkamer of een andere kleinere ruimte in je huis. Maar het is natuurlijk niet de enige oplossing. Ook de volgende alternatieven zijn een optie:

 

1. Gewone radiatoren aan de muur

In plaats van plintradiatoren kan je natuurlijk ook standaard radiatoren aan je muren hangen. Die nemen meer ruimte in beslag, maar ze zijn gemiddeld wel wat goedkoper. Bovendien zijn er dan ook meerdere opties om te overwegen: radiatoren met cv-water, elektrische radiatoren, een handdoekradiator in de badkamer, een infrarood paneel, …

 

2. Ingebouwde wandverwarming in de muur

Gaat het om een nieuwbouwwoning of staat er een grondige renovatie op de planning? Dan is het ook mogelijk om wandverwarming in te laten bouwen. Zo’n systeem is onzichtbaar en ook erg energiezuinig. Daarnaast kan je kiezen voor wandverwarming met waterleidingen of met elektrische verwarmingsmatten. Uiteraard hangt hier wel een hoger prijskaartje aan vast en kost de plaatsing ook wat meer tijd en moeite.

 

3. Vloerverwarming

Ook vloerverwarming is natuurlijk een ideale oplossing bij nieuwbouw. Zeker in combinatie met een warmtepomp. Maar vloerverwarming kan ook simpelweg als bijverwarming dienen. In dat geval kies je het beste voor elektrische of infrarood vloerverwarming. Dit is ideaal in ruimtes die je niet constant hoeft te verwarmen, bv. de badkamer. Ook gaat de plaatsing sneller en hoef je geen rekening te houden met de opbouwhoogte van je vloer.

 

Welk soort verwarming is voor mij het meest geschikt?

Hier spelen vele factoren een rol. Heb je een nieuwbouwwoning of ga je renoveren? Wat is je budget? Hoe goed is je woning geïsoleerd? Heb je genoeg ruimte voor radiatoren aan de muur of juist niet? Een erkende verwarmingsinstallateur brengt je volledige situatie in kaart en adviseert je dan over het meest geschikte systeem voor jouw woning!

Opties & prijzen vergelijken? Je komt gratis en vrijblijvend in contact met meerdere verwarmingsinstallateurs via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs