Verwarminginfo.nl

Installateur centrale verwarming: tips

Als je een nieuwe cv-ketel wilt plaatsen is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de installatie ervan. In dit artikel kom je te weten waaraan je een goede installateur herkent en hoe je geld kan besparen door het installeren van je centrale verwarming.

 

Erkende installateur centrale verwarming zoeken

Je centrale verwarming installeren laat je best over aan een erkende professional. Waaraan herken je een erkende installateur centrale verwarming? Je kiest best voor een installateur die lid is van de UNETO-VNI, de Nederlandse organisatie van de installatiebranche. De vakman zal dan volgens de opgestelde regels van deze organisatie werken. Op die manier kan je rekenen op een correcte plaatsing van je nieuwe verwarmingsketel.

Wanneer je een nieuwe verwarmingsinstallatie wil plaatsen of de huidige wenst te vervangen, doe je er goed aan verschillende installateurs te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar zal je ook beter kunnen bepalen wie professionele en correcte informatie verschaft. Vraag hier offertes aan bij erkende installateurs.

 

installateur centrale verwarming kiezen

 

Centrale verwarming plaatsen: financiële voordelen

Als je je oude verwarmingsketel vernieuwt, kunnen de kosten oplopen. Echter, door het hogere rendement van de nieuwe ketel verdien je hem op een aantal jaar terug. Een nieuwe verwarmingsketel zal er dus op langere termijn voor zorgen dat je energiekosten gereduceerd worden.

Bovendien maak je kans op premies als je centrale verwarming vernieuwt. Bekijk hier een overzicht van alle subsidies voor verwarmingsketels.

 

installateur centrale verwarming

 

Installateurs voor het onderhoud van de verwarmingsketel

Het onderhoud van je cv ketel is belangrijk en verplicht voor bepaalde ketels. Een goed onderhouden verwarmingsketel zal zijn rendement behouden. Verwarmingsketels van 20 tot 100 kW die op een vaste of vloeibare brandstof werken moeten om de vier jaar onderhouden worden. Ligt het vermogen van een niet gasgestookte ketel boven de 100 kW, dan moet het onderhoud om de twee jaar gebeuren. Bij verwarmingsketels op gas met een vermogen van meer dan 100 kW is een onderhoud om de vier jaar verplicht.

De kostprijs van een onderhoud is afhankelijk van het type brandstof en de ketel. Voor het onderhoud van je verwarmingsketel, moet je minimum rekenen op een bedrag van 100 euro (exclusief btw).

Om kosten te besparen, kan je kiezen voor een onderhoudscontract. De prijs van een individuele onderhoudsbeurt is dan kleiner. Bovendien word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer het tijd is voor de verplichte onderhoudsbeurt. Prijzen van een onderhoud door erkende installateurs kan je hier aanvragen.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs