Verwarminginfo.nl
Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Doorstromer

Een doorstromer is het alternatief voor een boiler. In de volksmond wordt een doorstromer ook wel een geiser genoemd. Een doorstromer is een soort waterverwarming die in werking treedt van zodra het wordt opgevraagd. Het grote voordeel is dat je bijna nooit met een overschot aan opgewarmd water zit. Zo spaar je heel wat geld uit en energie uit. In dit artikel lees je meer over de werking van een doorstromer en zijn rendement.

 

[widgets_on_pages id=2]

Het rendement van een doorstromer

Het rendement van de boiler ten opzichte van de doorstromer ligt gevoelig hoger. Dit komt omdat het water dat opgewarmd moet worden, al voorverwarmd is in de boiler en minder energie nodig heeft om het water op een gewenste temperatuur te brengen. Als we kijken naar het grote plaatje kunnen we zeggen dat het rendement van de doorstromer een stuk hoger ligt dan die van een boiler. Door het kleinere verbruik van energie, bespaar je natuurlijk ook heel wat op je rekening.

 

 

De nadelen van een doorstromer

Echter zijn er bij alle voordelen ook enkele nadelen te vinden. Zo duurt het bijvoorbeeld langer om het bad te vullen met het water op de juiste temperatuur. Als je dit vergelijkt met een boiler, die een dergelijk bad binnen enkele minuten met het gewenste warme water kan vullen. Een ander groot nadeel is dat je niet tegelijkertijd kunt douchen en het warme water in de keuken kunt gebruiken. Het warme water zal dan van de douche weggenomen worden of andersom. De doorstromer is dus wat minder praktisch wat het verspreiden van warm water betreft. Afhankelijk van wat je precies wilt kun je kiezen voor het comfort van een boiler of voor de zuinigheid van de doorstromer. Toch is het grote voordeel dat een doorstromer ook positief je energierekening beïnvloed.

Lees ook
gashaard kosten vergelijken
Gashaard inbouwen
Stadsverwarming
De gasboiler
Luchtverwarming nadelen
Brandhout op stam
Convector radiator
Open haarden prijzen
Werking warmtekrachtkoppeling