Verwarminginfo.nl

Condensatieketel: Info en prijs advies

Wanneer je op zoek bent naar een maximaal rendement en groot warmtecomfort, dan is de condensatieketel vandaag de beste keus. De kosten zijn snel terugverdiend en bovendien heb je ook recht op subsidies. Info over de werking, subsidies en prijzen vind je terug in dit artikel.

Vraag hier online een offerte op maat aan voor een nieuwe verwarmingsketel.

 

Prijs condensatieketelsWerking

De werking van condensatieketels is op z’n minst innovatief te noemen: in tegenstelling tot lagetemperatuurketels kunnen ze een belangrijk deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen laten condenseren om zo meer nuttige warmte vrij te maken. Dit zorgt ervoor dat je minder fossiele brandstoffen nodig hebt, waardoor je tot 11% kan besparen op de energiefactuur.

Condensatieketels kunnen werken op aardgas en mazout. Ze zijn milieuvriendelijk en heel zuinig. Hierdoor is de prijs van de aankoop al na enkele jaren terugverdiend.

 

Prijs condensatieketel

De prijs zal ongetwijfeld een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een nieuwe centrale verwarming. Kijk dus niet alleen naar de aankoopprijs, maar ook naar het rendement die condensatieketels leveren. Gemiddeld kost een condensatieketel tussen € 2.500 en € 5.000, afhankelijk van het type en merk. Maar dat heb je dus snel terugverdiend dankzij het zeer hoge rendement.

 

Rookafvoer condensatieketels

De rookafvoer zal een belangrijke impact hebben op de kostprijs van je installatie. Je hebt steeds een speciale dubbelwandige buis nodig die voldoet aan de normen. Deze dubbelwandige buis is nodig om verse lucht aan te zuigen en vervuilde verbrandingsgassen weer uit te stoten. Aangezien een condensatieketel condenseert, bestaat het risico dat condens bevriest bij minderwaardige buizen. Hierdoor kan je schouw uiteindelijk verstoppen, met alle gevolgen van dien. Voor een dubbelwandige buis mag je rekenen op 100 euro per lopende meter.

 

Condensatieketel zelf plaatsen of laten installeren?

Het plaatsen van een nieuwe condensatieketel kan al gebeuren op minder dan een dag. Ben je niet zo handig of speel je liever op veilig met je garantie, dan kan je deze beter laten plaatsen door een erkend installateur. De meerprijs van de uren wordt al snel gecompenseerd door de goedkope prijzen die installateurs krijgen. Ben je ook benieuwd hoeveel een CV-installatie met een condensatieketel kost, dan kan je hier gratis offertes aanvragen.

 

condensatieketels

 

Condensatieketel premie en subsidies

In Nederland kan je in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op subsidies of goedkope leningen als je kiest voor een duurzame verwarmingsinstallatie. Er zijn zowel subsidies op nationaal als regionaal niveau.

Bekijk het artikel “Subsidies CV-ketel” om na te gaan op welke subsidie jij aanspraak kan maken. TIP: Voor elke vorm van vergoedingen voor verwarming zijn er specifieke voorwaarden. Lees deze telkens goed na.

 

Keurmerken en hun rendement

Om te weten of je ketel voldoet aan al jouw eisen, kan je nagaan welk label hij heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten condensatieketels en het rendement hiervan kan verschillend zijn.

Ook wanneer jouw bestaande ketel nog prima werkt, kan een overstap naar een condensatieketel zeker de moeite waard zijn. Via dit formulier kan je bij verschillende installateurs nagaan hoeveel jouw nieuwe cv-installatie zal kosten.

 

Ketel vervangen

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Benieuwd naar de beste cv-ketel voor jouw situatie? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs