Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwembad verwarmen

Je zwembad verwarmen is ideaal als je in de winter wil genieten van je zwembad. Net zoals bij woningverwarming, kan je ook hier kiezen tussen traditionele en duurzame systemen. Hoe je de ideale zwembadverwarming kiest, lees je in dit artikel.

 

Waarom zwembad verwarmen?

Wanneer je in de winter wilt genieten van je zwembad of wanneer je simpelweg wilt genieten van een verwarmd zwembad dan is het wel erg prettig om verwarming voor je zwembad te hebben.  Je wilt namelijk het water op een aangename temperatuur als je even gaat zwemmen. De buitenlucht is vaak een stuk kouder en om toch in een wat koude omgeving te kunnen zwemmen is het zwembad verwarmen een ware uitkomst.

Zo kun je dus tijdens de koude dagen ook lekker genieten van een verwarmd zwembad en kun je met vrienden en familie heerlijk gebruik maken van het zwembad. Je hoeft dus niet zo 1,2,3 bang te zijn voor het oplopen van een verkoudheid.

 

De werking van zwembadverwarming

De zwembadverwarming kan min of meer vergeleken worden met die van een klassieke verwarmingsinstallatie. Namelijk een boiler en een daarbij behorende ketel. Toch is dit een tamelijk grootverbruiker van energie en betaal je je bijna scheel aan de gestookte energie. Puur en alleen om het feit dat je én een hele hoop liters water moet verwarmen én je woning. Dat gaat dan zeker weten dubbel zo snel. Je kunt er vaak beter voor kiezen om een van de duurzame alternatieven te gebruiken voor het verwarmen van je zwembad. Dit omdat het goedkoper is op de lange termijn en omdat het beter is voor het milieu.

 

Zonnecollectoren

zonnecollectoren zwembad verwarming Je zou gebruik kunnen maken van een zonnecollector die het water verwarmd door middel van zonne energie. Dit is wel een stuk duurzamer en dus beter voor het milieu, een hoog rendement heeft een dergelijke installatie niet. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van een verwarmd zwembad. Dan is zonne energie wellicht niet helemaal de juiste keuze.

 

 

Warmtewisselaar

Toch is er een ander alternatief die het mogelijk maakt om het zwembad te verwarmen. De beste keuze om je zwembad te verwarmen is middels een warmtewisselaar die het zwembad verwarmt door middel van de warmte die zich in de lucht bevindt of uit de grond. Deze bron van warmte is vrijwel onuitputbaar en kan op een razend tempo het water van het zwembad op de gewenste temperatuur brengen en dus prima fungeren om je zwembad te verwarmen.

Er wordt tegenwoordig dan ook veelvoudig gebruik gemaakt van warmtepompen. Deze warmtewisselaar wordt gebruikt om het water in het zwembad op de gewenste temperatuur te brengen en in een tamelijk rap tempo. De warmte kan worden geput uit de buitenlucht die dan op zijn beurt weer verwarmd wordt door de lucht onder hoge druk samen te persen, waardoor er warmte vrijkomt dat vervolgens weer afgegeven kan worden. In dit geval aan het water in het zwembad.

 

Werking van een warmtewisselaar

De warmte kan ook uit het water uit de grond gehaald worden. De grond zit vol warmte die normaliter niet wordt gebruikt en is een onuitputtelijke bron die gemakkelijk toegepast kan worden. In dit geval wederom om het water in het zwembad te verwarmen. Een warmtewisselaar voor je zwembad of voor een zwembad haalt ook simpelweg de warmte uit een stof.

Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan het water via de leidingen. Zo kan het water in het zwembad gemakkelijk en op een vrij snel tempo op de gewenste temperatuur gebracht worden. De warmtewisselaar verbruikt zeer weinig energie en de premies die er te krijgen zijn op de aanschaf van een warmtewisselaar kun je enorm besparen op je energierekening.

Zeker als je al te maken hebt met een grootverbruiker van water en energie zoals een zwembad. Overweeg absoluut het aanschaffen van een warmtewisselaar voor het verwarmen van een zwembad, het scheelt enorm in de kosten ondanks de tamelijk hoge aanschafprijs. Een warmtewisselaar heeft een hoog rendement en is stukken beter voor het milieu dan de fossiele alternatieven.

 

De prijs zwembad verwarmen

De aanschafprijs van een warmtewisselaar is aardig hoog, maar dankzij de premies die je kunt krijgen voor het aanschaffen van een dergelijke wisselaar is het aanschaffen ervan prima te doen. Bovendien bespaar je enorm op je energierekening omdat je veel minder energie verbruikt om je zwembad te verwarmen.

 

 

Offertes voor zwembadverwarming ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen