Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buiten openhaard

Een buiten openhaard zorgt voor een gezellige sfeer op zomeravonden. Het kan gebruikt worden om je terras te verwarmen tijdens feestjes of tijdens een gezellig onderonsje met vrienden. Je kan hem plaatsen waar je wil. Bovendien hoef je geen grote aanpassingen te doen in je tuin om hem te plaatsen. In dit artikel lees je meer over het gebruik van de buiten openhaard.

 

Waarom kiezen voor een buiten openhaard

De openhaard voor buiten, of ook wel de buiten openhaard geeft de ideale warmte voor buiten. De openhaard wordt dan ook met name gebruikt om het terras te verwarmen tijdens een feestje of als je simpelweg lekker zit te genieten in de tuin van een mooie zomeravond.

Ook tijdens de feestdagen of in de wat koudere dagen wanneer je buiten bezig bent is de buiten openhaard een prima uitkomst om het warm te krijgen. De tuin in een behaaglijk warme ruimte omtoveren kan dan alsnog een goed excuus zijn om in de tuin te vertoeven tijdens de maanden waar dikke kleding verplicht zijn en warme chocolademelk de temperatuur van je lichaam doen stijgen.

Een buiten openhaard geeft een extra gezellige dimensie aan je tuin waardoor je onder het genot van het knisperende hout kunt genieten van een drankje, feestje, visite of gewoon omdat het kan.

Het mooie aan een buiten openhaard is dat je vrijwel geen aanpassingen hoeft te doen aan je tuin. Je kunt de openhaard plaatsen en de tuin dusdanig indelen zoals je dat zelf graag wilt, maar je hoeft geen drastische aanpassingen te doen om een openhaard voor buiten te kunnen plaatsen.

Wat je wel moet hebben en wat wellicht het grootste nadeel is, is dat je een houtopslag nodig hebt. Zodat je gemakkelijk hout op het vuur kunt gooien en alvorens je een vuurtje kunt stoken heb je natuurlijk wat brandhout nodig. Je zou je schuur, garage of tuinhuisje kunnen gebruiken als opslag voor het hout, maar als je hier niet over beschikt dien je er wel eentje te bouwen. Het hout moet namelijk droog genoeg zijn om vlam te kunnen vatten.

 

buitenhaard

 

Buiten openhaard en bouwvergunning

Hoe het zit met een bouwvergunning verschilt eigenlijk per gemeente. Vaak heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een buiten openhaard omdat je vaak niet boven de wettelijke maximale hoogte uit komt met een dergelijke openhaard.

Daarnaast is het vaak een te verplaatsen object, waardoor je het weg kunt halen wanneer dat gewenst of vereist is. Wanneer je een permanente oplossing maakt door bijvoorbeeld fundering te plaatsen dien je hier uiteraard een vergunning voor aan te vragen, maar dit is in de meeste gevallen niet het geval.

Zorg in elk geval voor een goede afdekking van de haard wanneer deze niet wordt gebruikt. Dit om vocht zo min mogelijk kans te geven om de werking van de haard min of meer te kunnen garanderen zodra je de openhaard wil gaan gebruiken.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs