Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Muurverwarming

Muurverwarming is een luxueuze manier van verwarmen. Deze techniek zorgt ervoor dat de woning op temperatuur wordt gebracht door de muren op te warmen. In het oude Rome werd het veelvuldigd gebruikt. In dit artikel lees je meer over de voor-en nadelen van muurverwarming.

 

Wat is muurverwarming?

Muurverwarming is in principe niets meer en niets minder dan het verwarmen van de muren die op hun beurt weer de woning verwarmen. De muren stralen de warmte uit die door de warmtebron aan de muren is gegeven. De muren houden de warmte vast en verspreiden de warmte door de ruimtes binnen de woning. Hierdoor ontstaat er een tamelijk aangenaam leefklimaat dat vaak niet als te heet of te koud wordt omschreven, maar als behaaglijk.

In het oude Rome werd dit bereikt door de muren hol te maken en vervolgens de woning te verwarmen vanuit de kelder. Waardoor de warmte opstijgt vanuit de kelder naar de holle ruimtes binnen de muren. Waarop de muren verwarmd werden en daarop volgend natuurlijk de kamers binnen die woning. Men kon op deze manier alsnog genieten van een behaaglijke winter.

Tegenwoordig zijn we dankzij de technologische ontwikkelingen een flinke stap erop vooruit gegaan en kunnen we onze muurverwarming op een technologische wijze gebruiken. Zo worden de muren in een moderne woning verwarmd door elektrische muurelementen. Deze elementen worden in de muur geplaatst en vervolgens opgewarmd om de kamers in de woning op te warmen.

Er dient dan wel rekening gehouden te worden met de laatste veiligheidseisen en met de isolatie van de woning. Vaak wordt muurverwarming enkel gebruikt als luxueuze bijverwarming en wordt er vaak voor het extra verwarmen van een kamer een extra radiator geplaatst. Het rendement van de muurverwarming is namelijk niet altijd voor iedereen voldoende.

 

Muur verwarming in de zomer en winter?

Voor de wat mildere winterse dagen kun je het prima redden met enkel muurverwarming, maar als de winter wat strenger wordt zul je toch wat extra verwarming in moeten zetten om het binnen behaaglijk te maken. Het is ook mogelijk dat de muren op worden gewarmd door infrarood verwarmingsleidingen. Deze warmen niet de lucht op, maar warmen de muren rechtstreeks op middels deze leidingen. Een andere techniek met hetzelfde aangename resultaat.

 

 

Offertes voor wandverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs