Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

CV ketel vervangen

De efficiëntie van verwarmingsketels neemt na verloop van tijd af, en dat heeft ook zijn gevolgen voor je portemonnee. Je oude cv ketel vervangen door een nieuwe verwarmingsinstallatie is dan ook een slimme investering. Ontdek hier de opties als je je cv ketel wil vervangen en hun prijzen.

 

 

Mogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie?

Ga je je cv ketel vervangen, dan heb je vele opties. Hier vind je een overzicht van enkele mogelijkheden als je je verwarmingsketel gaat vervangen.

 

nieuwe condensatieketel 1) Bij het vervangen van de cv ketel zal een gewone hoogrendementsketel in de meeste gevallen niet meer voldoen aan de verstrengde eisen rond verwarmingsinstallaties. Daarom is een condensatieketel een populaire keuze. Dit type cv ketel kan op stookolie of aardgas werken. Bij condensatieketels wordt de waterdamp afkomstig uit de rookgassen gecondenseerd, waardoor een deel van de energie gerecupereerd wordt. Prijzen aanvragen voor een nieuwe cv-installatie kan op de offertepagina.

 

 

warmtepomp buitenunit 2) Je cv ketel vervangen door een warmtepomp is een erg milieuvriendelijke optie. Warmtepompen halen namelijk een groot deel van de benodigde energie uit de omgeving, zoals water, lucht of aarde. In vergelijking met conventionele verwarmingsketels verbruiken ze dus een pak minder energie. Ben je op zoek naar een professional voor de plaatsing van een warmtepomp? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij vakmannen. Klik hier voor meer info.

 

zonneboiler dak 3) Een andere milieuvriendelijke optie is de zonneboiler. Zonneboilers worden op het dak geplaatst zodat ze het licht van de zon kunnen gebruiken om het sanitair water op te warmen. Je kan een zonneboiler echter ook gebruiken voor de centrale verwarming aan de hand van een combisysteem, dat zowel een voorraadvat als een cv-brander heeft. Meer info over de zonneboiler kan je vinden op deze pagina. Je kan er ook offertes aanvragen voor de plaatsing van een zonneboiler.

 

 

 

Na hoeveel jaar CV ketel vervangen?

De verwarmingsketel is vanzelfsprekend een toestel dat intensief gebruikt wordt. In de loop der jaren gaat de werking ervan er echter op achteruit, waardoor de verwarming van je woning niet meer efficiënt verloopt. Deze inefficiëntie kost uiteraard geld. Bovendien kan er met een oude installatie al eens iets mis gaan, waardoor het onderhouden van een oude cv ketel al snel prijzig kan worden. Tijdig je cv ketel vervangen is dus de boodschap! Je moet weliswaar eerst een investering doen, maar je kan deze al snel terugverdienen dankzij het hogere rendement van je nieuwe verwarmingsinstallatie.

De precieze levensduur van een cv ketel hangt onder meer af van het type ketel en het onderhoud ervan. Het is aangeraden om na ongeveer 15 jaar je cv ketel te vervangen door een nieuw exemplaar. Op die manier maak je de verwarming van je woning efficiënter en vermijd je dure onderhoudsbeurten.

 

vervangen-ketel

 

CV ketel vervangen kosten

De prijzen van de basismodellen van condensatieketels liggen rond 1700 euro, maar voor ketels met een hoger rendement of meer vermogen kunnen deze oplopen tot zo’n 4000 euro of zelfs meer. De prijs van warmtepompen hangt sterk af van het type en schommelt tussen 4000 en 15000 euro. Een zonneboiler voor een woning met 4 personen kost 4000 à 6000 euro.

Vaak heb je recht op een subsidie voor de installatie van een van deze opties, waardoor je de investering nog sneller kan terugverdienen. Hou er wel rekening mee dat het verwijderen van de oude ketel en de plaatsing van de nieuwe verwarmingsinstallatie extra kosten met zich kan meebrengen.

Wil je je cv ketel vervangen en hiervoor een vakman inschakelen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina voor een nieuwe cv-installatie te gaan. Offertes aanvragen voor warmtepompen kan op deze pagina. Ten slotte vind je op deze pagina meer info over zonneboilers en een offerteformulier voor de plaatsing ervan.

 

 

 

Offertes voor een cv-ketel ontvangen?

Benieuwd naar de beste cv-ketel voor jouw situatie? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gespecialiseerde installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs