Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Expansievat ontluchten

Het is belangrijk om de centrale verwarming af en toe te ontluchten. De resterende lucht in leidingen en radiatoren kan voor knallen of rammelende geluiden zorgen. Lucht zorgt er ook voor dat er minder ruimte is om op te warmen. Door af en toe te ontluchten, verhoog je het rendement van je cv-ketel.

 

Expansievat ontluchten

Aan het expansievat is een ontluchtingskraan bevestigd die je kunt gebruiken om het te ontluchten. Om de centrale verwarming een schone lei te geven is het dus verstandig om ook het expansievat te ontluchten, het rendement zal weer als vanouds zijn en je kunt dus daarmee enkele euro’s op je energierekening besparen.

Bovendien is het een stuk prettiger zonder al dat geknal in huis van de leidingen. Het is ook erg handig alvorens je de expansievat gaat ontluchten om het expansievat af te koppelen door bijvoorbeeld een afsluitkraan die er dan op zijn beurt voor zorgt dat de toevoer van water stopt. Zo kun je gemakkelijk het vat ontluchten zonder dat je een al te nat pak haalt.

 

Onderdruk in het expansievat

expansievat ontluchten Het probleem waar je eventueel tegenaan loopt is dat het vat na de ontluchting last heeft van onderdruk op het vat. Dit kan voorkomen doordat het vat is afgekoppeld en de druk op het vat dus volledig is afgenomen.

Om het expansievat wederom op het normale niveau te krijgen kun je het beste de gehele installatie een keer goed aanjagen zodat er weer wat druk op het expansievat komt te staan.

Het drukniveau van het expansievat ligt over het algemeen op een halve bar. Weet je niet zeker hoe je te werk moet gaan? Vraag dan altijd een professional om ernaar te kijken. Dan weet je min of meer zeker dat het ontluchten van het expansievat goed gebeurt.

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs