Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Radiator thermostaatkraan

80% van de Nederlandse gezinnen hebben centrale verwarming met radiatoren. Veel installaties zijn echter niet optimaal ingesteld waardoor sommige radiatoren onnodige warmte afgeven in kamers die nauwelijks gebruikt worden. Met een thermostaatkraan die rechtstreeks verbonden is met je radiator kan je elke kamer perfect afstellen en spaar je heel wat geld uit!

 

thermostaatkranen op radiator Waarom kiezen voor een thermostaatkraan?

Niet alle kamers in een woning dienen op hetzelfde ogenblik verwarmd te worden. ’s Ochtends moet een badkamer warm zijn, ’s avonds is het aangenamer in een warme woonkamer, een hal hoeft minder warm te zijn dan andere ruimtes omdat je er minder tijd doorbrengt, …

Met een thermostaatkraan is het probleem van de baan. Je kan namelijk per radiator de maximale warmteafgifte bepalen.

Bekijk alle thermostaatkranen in de webshop.

 

 

Plaatsing en werking

Om de temperatuur in huis optimaal te regelen kan je de individuele thermostaatkranen op de radiatoren perfect combineren met de huisthermostaat. Zo kan je met 1 druk op de knop de verwarming uitschakelen als je onverwachts weg moet of op vakantie gaat.

Het plaatsen van een radiatorthermostaat gebeurt heel eenvoudig. Met een eenvoudige tang of wat handkracht kan je de manuele thermostaatkraan van je radiator draaien en vervangen door het digitale exemplaar.

Eens omgewisseld kan je de temperatuur per kamer instellen en dit volgens een vast tijdschema. Zo verbruik je een pak minder energie en is de kamer lekker warm net voor je ze in gebruik gaat nemen.

 

 

Prijs radiator thermostaatkraan

Een traditionele thermostaatkraan met manuele bediening kost zo’n 15 à 20 euro. Voor een manuele thermostaatkraan met digitale tijdregelaar moet je rekenen op een prijs van 25 tot 35 euro.

Een slimme digitale thermostaatkraan die werkt op wifi kost zo’n 25 à 50 euro. Iets duurder dan de eenvoudige toestellen maar je kan er wel heel wat energie mee uitsparen. Om de prijs te drukken kan je ook sets kopen met meerdere digitale thermostaatkranten. Dit maakt de prijs per stuk gevoelig lager.

Zoals je kan zien zijn er heel wat mogelijkheden met elk hun eigen prijskaartje. Het complete aanbod kan je bekijken in de webshop.

 

radiator met thermostaatkraan

 

Hoeveel kan je besparen met thermostaatkranen op je radiatoren?

Staat de radiatorthermostaat bijvoorbeeld ingesteld op 17 graden, dan zal de warmwatertoevoer automatisch verminderen en afsluiten wanneer kamertemperatuur boven de ingestelde waarde (17 graden) stijgt.

Met een thermostaatkraan op je radiatoren kan je tot 30 % besparen op je energiefactuur.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs