Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verwarming elektriciteit

Verwarmen met elektriciteit is populair omdat je geen fossiele brandstoffen hoeft te gebruiken en er geen afzonderlijke verwarmingsketel nodig is. Zo kan je de woning op een goedkope en milieuvriendelijke manier verwarmen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden voor verwarming op elektriciteit.

Ga snel naar: soorten toepassingenprijszelf elektriciteit opwekken

 

Soorten toestellen voor verwarmen met elektriciteit

verwarming met accumulatoren 1) Accumulatoren

Accumulatoren bevatten stenen die ’s nachts, aan het goedkopere nachttarief  worden opgewarmd en overdag hun warmte vrijgeven.

De aankoop van een accumulatieverwarming is redelijk duur, maar dankzij het ultra zuinige energieverbruik, komt het je na verloop van tijd goedkoper uit.

Lees hier meer over accumulatieverwarming

 

Elektrische radiator 2) Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren kunnen zowel via de centrale verwarming als individueel als bijverwarming werken.

Er bestaan zelfs systemen die accumulatieverwarmingen en elektrische radiatoren combineren. Elektrische radiatoren hebben doorgaans een aparte thermostaatkraan zodat je het energieverbruik helemaal zelf in de hand hebt.

Lees hier meer over elektrische radiatoren

 

Elektrische vloerverwarming3) Elektrische vloerverwarming

Tijdens de nacht worden de weerstanden die in de elektrische vloerverwarming zitten, opgeladen. Overdag geven ze deze warmte beetje bij beetje af.

Een elektrische vloerverwarming kan aan de hand van een mattensysteem geïnstalleerd worden, of er kunnen elektrische kabels gelegd worden.

Lees hier meer over elektrische vloerverwarming

 

verwarmen op infrarood 4) Infrarood verwarming

Verwarming via infrarood is een energiezuinige en effectieve manier van elektrische verwarmen.

De infraroodstralen warmen niet de omringende lucht, maar de objecten en personen in de kamer op. Op deze manier wordt er heel doelgericht verwarmd en geeft het een heel aangename warmte.

Lees hier meer over infraroodverwarming

 

Convectieverwarming 5) Elektrische convectoren

Elektrische convectoren zijn vaak energiezuiniger dan klassieke radiatoren doordat ze heel snel opwarmen, en ook snel terug afkoelen.

Je kan een convector helemaal in de grond of in een kast inwerken waardoor slechts de rooster ervan zichtbaar is. Op die manier gaat er geen plaats voor het verwarmingssyteem verloren.

Lees hier meer over verwarmen met convectoren

 

Elektrische kachel

6) Elektrische kachel

Elektrische kachels warmen op door middel van een keramisch verwarmingselement. Omdat het volume dat kan verwarmd worden vaak klein is, wordt een elektrische kachel als bijverwarming gebruikt.

Elektrische kachels warmen de ruimte snel en aangenaam op. Toch verbruiken deze redelijk veel energie. Bekijk hier het aanbod in de webshop.

 

 

Prijs verwarming elektriciteit

Een elektrische kachel is de goedkoopste mogelijkheid om (bij) te verwarmen op elektriciteit. Een toestel is te verkrijgen vanaf €25. Het volume dat kan verwarmd worden is beperkt en deze vuurtjes verbruiken ook veel energie. Bekijk hier het aanbod in de webshop.

Wil je aangenaam en energiezuinig bijverwarmen, dan kan je gebruik maken van infraroodverwarming. Deze verwarmingspanelen zijn beschikbaar vanaf €100 per toestel.

Elektrische radiatoren worden vooral als hoofdverwarming gebruikt. Reken afhankelijk van de grootte en het gewenste vermogen op een startprijs van €250 per stuk. Bekijk hier de verschillende modellen in de webshop.

Tenslotte kan je ook kiezen voor accumulatoren. Deze zijn een heel stuk duurder in aankoop (startprijs van €550) maar doordat ze zo energiezuinig zijn, verdien je die kost heel snel terug.

 

Wens je graag een prijs op maat te ontvangen voor het installeren van verwarming op elektriciteit? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij installateurs uit de buurt.
✓ Vraag hier gratis offertes aan.

 

Goedkoper verwarming op elektriciteit

 

Zelf elektriciteit opwekken

Het allergrootste voordeel is dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt en je op die manier goedkoop elektrisch kan verwarmen. Bovendien kan je zelf energie opwekken door groene energie te gaan creëeren. Lees hieronder de mogelijkheden:

 

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is op dit moment de bekendste en meest populaire manier van groene energie. De panelen zorgen ervoor dat de warmte van de zon wordt omgezet in verwarming op elektriciteit. De elektriciteit komt via een doorstromer in je huis terecht.

Alle energie die je zelf niet verbruikt, gaat naar het elektriciteitsnet. Hierna draait de elektriciteitsmeter gewoon terug.

Je ontvangt voor elke 1000 Watt-piek, die je zonnepanelen op je dak hebben geproduceerd, een groene stroomcertificaat. Voor elke installatie van zonnepanelen, geeft de overheid een subsidie.

 

Windenergie

Als je ergens woont waar er zeer veel wind is, dan zou het investeren in een windmolen een goede zaak zijn. Zo kan je windenergie opwekken voor groene stroom.

 

Mini-warmtekrachtkoppeling

Als er een gebrek is aan plaats voor windmolen of zonnepanelen, zou een mini-warmtekrachtkoppeling wel een juiste oplossing zijn. Een minimum van aardgas of stookolie wordt door deze installatie verbruikt. Je hebt natuurlijk nog andere mogelijke oplossingen, zoals biomassa of mini-wkk op houtpellets.

 

Offertes voor elektrische verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs