Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Keramische verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige, veilige en goedkope manier om een ruimte in je woning bij te verwarmen? Dan is keramische verwarming de ideale keuze. Maar hoe werkt dit soort verwarming precies? Hoeveel kost een keramische kachel ongeveer? En wat zijn de belangrijkste eigenschappen en uitvoeringen? We zetten het allemaal op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen
Voordelen
Prijs keramische verwarming
Alternatieven

Ga naar de webshop

 

 

Wat is keramische verwarming?

Net als een gewone elektrische kachel werkt ook een keramische kachel op elektriciteit. Beide toestellen hebben een verwarmingselement dat zijn warmte afgeeft aan een luchtstroom. Zo ontstaat een directe stralingswarmte. Het grote verschil tussen beide kachels zit in het verwarmingselement:

  • Elektrische kachel = ijzeren verwarmingselement
  • Keramische kachel = keramisch verwarmingselement

Zo’n keramische verwarmingsplaat wordt veel minder warm dan een ijzeren verwarmingselement, maar warmt de ruimte toch snel en gelijkmatig op. Daardoor is keramische verwarming zowel energiezuiniger als veiliger dan de meeste andere soorten kachels.

TIP: benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en prijzen van keramische kachels? Je vindt een uitgebreid overzicht in onze webshop.

 

Verkrijgbare modellen, afmetingen, designs, …

Wil je graag keramische verwarming in je badkamer, bureau of een andere ruimte in je woning? Goed nieuws, er bestaan keramische kachels in verschillende uitvoeringen en met tal van opties. Zo kan je onder meer een keuze maken op vlak van:

  • Model & design: door de moderne techniek van keramische verwarmingselementen beschikt een keramische radiator vaak over een fraai design. Keramische bijverwarming hoeft dus allesbehalve te vloeken met je interieur. Het kan zelfs een stijlvolle eyecatcher zijn. Ga je voor een torenmodel of een vierkant box-model? Of liever een hippe bolvorm? Het kan allemaal!
  • Plaatsing: er bestaan keramische kachels die je aan een wand kan bevestigen. Maar er zijn ook tal van vrijstaande modellen die je vlot kan verplaatsen van kamer naar kamer. Je kan sommige kachels zelfs rechtstreeks in het stopcontact steken zonder kabel.
  • Afmetingen: keramische kachels zijn doorgaans compacter dan andere vormen van bijverwarming. Toch zijn er veel verschillende afmetingen mogelijk. Jij beslist zelf hoeveel ruimte je kachel inneemt.
  • Bediening: je kan een keramische radiator bedienen aan het toestel zelf, maar ook vanuit je luie zetel met een afstandsbediening.
  • Functies: keramische kachels kunnen beschikken over tal van handige functies. Denk maar aan een zelfdraaiend toestel dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreidt. Maar je kan ook kiezen voor een kachel met een timer, omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, digitale display, …

 

Ontdek zelf alle mogelijkheden in de webshop!

Ga je voor een slanke torenkachel met een zwenkfunctie? Voor een heel compact model dat je direct in het stopcontact steekt? Of wil je een keramische kachel om aan je muur te bevestigen? … Ontdek alle mogelijkheden in onze webshop.

 

Voordelen keramische verwarming

Waarom is keramische verwarming zo’n goede keuze als bijverwarming in je woning? We zetten enkele grote troeven van keramische kachels op een rij:

  • Energiezuinig: keramische kachels werken op lagere temperaturen, maar warmen ruimtes toch snel en efficiënt op. Daardoor verbruiken ze minder energie dan andere soorten kachels. Dankzij een regelbare thermostaat zorgt een keramische kachel er ook voor dat de gewenste temperatuur vlot behouden blijft.
  • Veilig: een keramisch verwarmingselement wordt veel minder warm dan de gloeidraad van een gewone elektrische kachel. Dat is niet alleen brandveilig, er is ook minder risico dat je je verbrandt.
  • Niet belastend voor de luchtwegen: stofdeeltjes kunnen niet verbranden op een keramische verwarmingsplaat. Daardoor hebben keramische kachels geen negatieve invloed op de luchtkwaliteit. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Je vermijdt ook die typische, onaangename geur van verbrande stofdeeltjes.
  • Zorgt ook voor verkoeling: een keramische straalkachel is uitgerust met een ventilator. Daardoor zorgen sommige modellen niet alleen voor een aangename stralingswarmte, maar ook voor deugddoende verkoeling op een warme zomerdag.

 

Prijs keramische verwarming

De kostprijs van keramische kachels hangt onder meer af van het bereik, het vermogen, eventuele opties als een timer of omvalbeveiliging, enz. Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

  • Keramische kachel met een bereik tot 10 m²: vanaf gemiddeld 20 euro (incl. btw)
  • Keramische kachel met een bereik tot 20 m²: vanaf gemiddeld 30 euro (incl. btw)
  • Keramische kachel met een bereik tot 30 m² en meer: vanaf gemiddeld 45 euro (incl. btw)

TIP: interesse in keramische verwarming voor je badkamer, slaapkamer, …? Voor een overzicht van de verschillende modellen en hun prijzen kan je terecht in onze webshop:

Ga naar de webshop

 

keramische verwarming

Alternatieven voor keramische verwarming

Keramische verwarming is niet de enige manier waarop je ruimtes in jouw woning kan bijverwarmen. Een kort overzicht van enkele populaire alternatieven:

 

infrarood spiegel 1. Infraroodverwarming

Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar wel de lichamen en voorwerpen in de ruimte. Daardoor is deze methode energiezuiniger en efficiënter dan systemen die wel de lucht verwarmen. Afhankelijk van je situatie en wensen kan je kiezen voor een infraroodpaneel, een infrarood kachel (heater) of een infrarood spiegel (zie foto).

→ Richtprijs infraroodkachel: vanaf 20 euro (incl. btw)
→ Richtprijs infraroodspiegel: vanaf 170 euro (incl. btw)
→ Richtprijs infraroodpaneel: vanaf 180 euro (incl. btw)

Lees hier meer over infraroodverwarming.

 

elektrische buisradiator badkamer 2. Elektrische radiator

Je kan kiezen uit een elektrische paneelradiator of een elektrische buisradiator (zie foto).

In beide gevallen warmt een elektrische weerstand een interne vloeistof op, waardoor de radiator warmte afgeeft aan de omgeving. Je kan elektrische radiatoren zowel bedienen via de centrale verwarming als elk apart.

→ Richtprijs elektrische paneelradiator: vanaf 250 euro (incl. btw)
→ Richtprijs elektrische buisradiator: vanaf 300 euro (incl. btw)

Lees hier meer over elektrische radiatoren.

 

elektrische kachel bijverwarming 3. Elektrische kachel

Ook met een gewone elektrische kachel kan je een ruimte zeer snel opwarmen. Een elektrische kachel heeft een ijzeren verwarmingselement. Let op, want dat heeft wel enkele nadelen ten opzichte van een keramische kachel (keramisch verwarmingselement).

Het ijzeren verwarmingselement wordt namelijk erg warm. Daardoor ligt het energieverbruik hoger en zijn deze toestellen iets minder veilig.

→ Richtprijs elektrische kachel: vanaf 25 euro (incl. btw)

Bekijk het aanbod in de webshop.

 

olieradiator 4. Olieradiator

Een olieradiator werkt ook op elektriciteit, maar functioneert toch anders dan een elektrische of keramische kachel. Een elektrische weerstand warmt namelijk minerale olie op in de metalen behuizing.

Als de olie opgewarmd is, stijgt warme lucht op die zich dan over de ruimte verdeelt. Meestal beschikken olieradiatoren over wieltjes. Ze zijn dus zeer mobiel, waardoor je ze in elke ruimte kan gebruiken.

→ Richtprijs olieradiator: vanaf 50 euro (incl. btw)

Bekijk het aanbod in de webshop.

 

 

Offertes voor elektrische verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs