Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektrische radiator: uitvoeringen en prijzen

Elektrische radiatoren zijn als centrale verwarming én als bijverwarming te gebruiken. Je kan kiezen voor een klassieke of een design paneelradiator en ook een elektrische handdoekradiator kan erg handig zijn. Hier kom je meer te weten over de uitvoeringen en toepassingen van elektrische radiatoren en hun prijzen.

 

 

Elektrische radiator als hoofdverwarming

elektrische radiatoren hoofdverwarming

1. Klassieke elektrische radiatoren

Indien je de elektrische radiator aan de hand van centrale verwarming wil gebruiken, is dit zeer eenvoudig te installeren.

Er hoeven geen buizen ingewerkt te worden in de vloer of in muren en een schoorsteen of stookruimte is niet nodig. Vandaag de dag zijn er zelfs apps beschikbaar om via je smartphone je centrale elektrische verwarming aan of uit te zetten.

Voor elektrische radiatoren via een centraal gestuurd systeem ligt de gemiddelde prijs ongeveer op €450 per stuk.

 

 

elektrische radiator accumulatie

2. Elektrische radiatoren met accumulatie

Elektrische radiatoren die volgens het accumulatieprincipe werken zijn een interessant alternatief voor centrale verwarming met klassieke elektrische radiatoren.

Bij accumulatieverwarming wordt de warmte ’s nachts opgeslagen en overdag geleidelijk afgegeven. Zo kan je gebruik maken van het nachttarief.

Deze variant is weliswaar duurder in aankoop dan het klassieke systeem, maar dankzij het goedkopere nachttarief zullen de verbruikskosten ongeveer 20% lager liggen.

✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

 

 

Elektrische radiatoren als bijverwarming

Wil je enkel sporadisch verwarmen, dan kies je best voor elektrische bijverwarming met een hoog vermogen. Het verbruik van deze toestellen ligt een pak hoger maar daar staat dan weer tegenover dat je elke ruimte snel kan opwarmen.

Dit type elektrische radiatoren kan je ophangen of vrijstaand plaatsen.  Ze bieden een aangename warmte met gelijkmatige warmtespreiding. Wil je graag een snellere warmteverdeling, dan kan je ook kiezen voor keramische kachels. Een compleet overzicht van alle mogelijkheden vind je terug in de webshop.

 

 

Beschikbare uitvoeringen

elektrische paneelradiator Elektrische paneelradiatoren

Een elektrische paneelradiator is de meest klassieke en populaire keuze. Tegenwoordig bestaan er radiatoren met vlakke voorzijden die een hoge esthetische waarde aan je ruimte geven. Zo kan je de radiator volledig in het interieur doen opgaan.

Deze radiatoren zijn zowel via de centrale verwarming te bedienen als elk apart.

De kostprijs van een paneelradiator hangt af van het vermogen, het gekozen merk en de installatiewijze. Je kan je verwachten aan een startprijs van 250 euro.

 

 

elektrische badkamerradiator Elektrische buisradiator

Naast vlakke panelen kan een radiator ook uit buizen bestaan. Ook deze verwarmingstoestellen zijn zowel via de centrale verwarming te bedienen als elk apart en kunnen zo als hoofd- en/of bijverwarming werken.

Dit type elektrische radiator wordt het vaakst gebruikt in badkamers en staat daarom bekend onder de naam badkamerradiator of handdoekradiator.

Lees verder in dit artikel meer hierover.

 

 

 

Elektrische radiator in badkamer

Een elektrische handdoekradiator kleedt je badkamer mooi aan, maar let wel op: om hetzelfde vermogen te verkrijgen als een paneelradiator, zal je bij een handdoekradiator voor een groter model moeten kiezen. Dit maakt het prijskaartje echter wel iets duurder.

Aangezien je verwarmingstoestel nu, buiten de ruimte verwarmen, een extra functionele rol heeft gekregen (het drogen of voorverwarmen van handdoeken), geldt de elektrische radiator als volwaardig interieurstuk in de kamer.

Zoals reeds gezegd zijn handdoekradiatoren over het algemeen iets duurder dan paneelradiatoren omdat ze een lager vermogen hebben en er daarom nood is aan een groter model. De handdoekdroger is beschikbaar in verschillende groottes, dus afhankelijk van budget en ruimte vindt ieder wat wils in dit genre. De prijzen kunnen vallen tussen €300 en €1100.

Lees hier meer over badkamerradiatoren.

 

badkamerradiator

 

Verschil convector en elektrische radiator

Het verschil tussen convectoren en elektrische radiatoren ligt in het produceren van de warmte. In beide gevallen stroomt er warm water door buizen of panelen. De buizen of panelen bij radiatoren verwarmen de omringende lucht. Bij een convector wordt er onderaan koude lucht aangezogen, zo ontstaat er een proces van warmeluchtcirculatie. Dit in tegenstelling tot een radiator, waarbij het om stralingswarmte gaat.

Convectoren hebben een lager energieverbruik dan radiatoren maar als budget hoog bij de prioriteiten staat, dan is een radiator een betere keuze. Elektrische radiatoren zijn tegenwoordig ook laag in energieverbruik, hebben een hoge levensduur en openen vele designmogelijkheden.

 

 

Prijs elektrische radiatoren

Voor het plaatsen van klassieke elektrische radiatoren in een doorsnee woning zal de totale kostprijs variëren tussen €1800 en €3800. Het gekozen merk zal uiteraard een belangrijke factor zijn in de prijsbepaling.

Kostprijs systeem met accumulatie

Voor het systeem van centrale verwarming met elektrische radiatoren volgens het accumulatieprincipe mag je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 12.000 euro. Met het oog op een optimale verwarming is het bij de installatie belangrijk om het vermogen correct te laten berekenen door een erkend installateur.

Laten plaatsen of zelf plaatsen?

De kostprijs van het zelf plaatsen of laten plaatsen verschilt zeer weinig. Een installateur kan aan betere prijzen kopen en in combinatie met de garantie ben je vaak beter af om de installatie te laten uitvoeren door een professional.

 

 

Offertes voor elektrische verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs