Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Convector of radiator?

De convector werkt op basis van de natuurlijke stroom van koude lucht en warme lucht. Het is niet te verwarren met de standaard radiator. In dit artikel lees je welke voordelen de convector bezit ten opzichte van traditionele radiatoren.

 

Wat is een convector?

Tegenwoordig gebruiken we vrijwel allemaal centrale verwarming in huis om onze woningen te verwarmen, of nog specifieker de ruimtes in onze woningen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een convector radiator te gebruiken om de kamers binnen je woning te verwarmen.

Een convector ziet er vrijwel hetzelfde uit als een standaard radiator.Het verschil zit hem in de werking van de radiator. De verspreiding van de warmte wordt anders uitgevoerd. Daarnaast zijn er enigszins wat verschillende meningen over de wijze waarop de warmte wordt geproduceerd door beide systemen.

Het is een persoonlijke mening of je de panelen radiator comfortabeler vindt dan de convector radiator. Laat je dus niet weerhouden van het kopen van een convector radiator als je het wel een prettige warmte vindt. Ga desnoods langs een zaak waar je zelf kunt ervaren hoe de warmte wordt verspreid om een genuanceerde keuze te kunnen maken. Zo weet je in elk geval zeker dat je de juiste keuze maakt.

 

De werking van een convector radiator

De convector radiator is gebaseerd op de natuurlijke stroom van koude lucht en van warme lucht. De warme lucht stijgt in de kamer waardoor er een langzame, maar zeer aangename stroom van warme lucht door de kamer afgegeven wordt. Het kan zo zijn dat de convector radiator en haar manier van warmte afgeven een beetje onaangenaam is omdat er een stroom van warmte ontstaat in plaats als gevolg van de straling die de convector gebruikt om de warmte te verspreiden.

De warmte van de stalen constructie wordt afgegeven aan de lucht die aanwezig is in de betreffende ruimte. Vanaf dat punt zal de warmte zich dan gaan verspreiden. Een groot voordeel van de convector radiator is dat de radiator de lucht gelijkmatig verwarmd, waardoor de ruimte langzaam op de juiste temperatuur komt. Wat jij prettiger vind. Daar gaat het om.

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs