Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Zwembadverwarming

Zwembadverwarming is ideaal als je in de winter wil genieten van je zwembad. Net zoals bij woningverwarming, kan je ook hier kiezen tussen traditionele en duurzame systemen. Hoe je de ideale verwarming kiest voor je zwembad, lees je in dit artikel.

 

[widgets_on_pages id=2]

Wanneer je in de winter wilt genieten van je zwembad of wanneer je simpelweg wilt genieten van een verwarmd zwembad dan is het wel erg prettig om verwarming voor je zwembad te hebben.  Je wilt namelijk het water op een aangename temperatuur als je even gaat zwemmen. De buitenlucht is vaak een stuk kouder en om toch in een wat koude omgeving te kunnen zwemmen is zwembadverwarming een ware uitkomst.

 

Zo kun je dus tijdens de koude dagen ook lekker genieten van een verwarmd zwembad en kun je met vrienden en familie heerlijk gebruik maken van het zwembad. Je hoeft dus niet zo 1,2,3 bang te zijn voor het oplopen van een verkoudheid.

 

De werking van zwembadverwarming

De zwembadverwarming kan min of meer vergeleken worden met die van een klassieke verwarmingsinstallatie. Namelijk een boiler en een daarbij behorende ketel. Toch is dit een tamelijk grootverbruiker van energie en betaal je je bijna scheel aan de gestookte energie. Puur en alleen om het feit dat je én een hele hoop liters water moet verwarmen én je woning. Dat gaat dan zeker weten dubbel zo snel. Je kunt er vaak beter voor kiezen om een van de duurzame alternatieven te gebruiken voor het verwarmen van je zwembad. Dit omdat het goedkoper is op de lange termijn en omdat het beter is voor het milieu.

 

Zonnecollectoren

Je zou gebruik kunnen maken van een zonnecollector die het water verwarmd door middel van zonne energie. Dit is wel een stuk duurzamer en dus beter voor het milieu, een hoog rendement heeft een dergelijke installatie niet. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van een verwarmd zwembad. Dan is zonne energie wellicht niet helemaal de juiste keuze.

 

 

Warmtewisselaar

Toch is er een ander alternatief die het mogelijk maakt om het zwembad te verwarmen. De beste keuze om je zwembad te verwarmen is middels een warmtewisselaar die het zwembad verwarmt door middel van de warmte die zich in de lucht bevindt of uit de grond. Deze bron van warmte is vrijwel onuitputbaar en kan op een razend tempo het water van het zwembad op de gewenste temperatuur brengen en dus prima fungeren als zwembadverwarming.

 

De prijs van zwembadverwarming

De aanschafprijs van een warmtewisselaar is aardig hoog, maar dankzij de premies die je kunt krijgen voor het aanschaffen van een dergelijke wisselaar is het aanschaffen ervan prima te doen. Bovendien bespaar je enorm op je energierekening omdat je veel minder energie verbruikt om je zwembad te verwarmen.