Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

De radiator nader bekeken

Radiatoren zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en noden, kies je een bepaald type radiator.  Meer info over de verschillende soorten en waar je best welke radiator plaatst, lees je hier.


[widgets_on_pages id=2]

Diverse uitvoeringen

Er zijn diverse uitvoeringen te verkrijgen binnen de radiatorenfamilie. Zo heb je een standaard paneel radiator, een leden radiator en de luxe design- en decor radiator. De radiator die het meest voorkomt is de paneelradiator. Dit type bestaat uit 1 of meerdere platen, maar het kan ook zijn dat de radiator is voorzien van meerdere convectie lamellen. Wat zo fijn is aan een paneelradiator is de mate en het tempo waarin er warmte wordt afgegeven. Ze zijn te verkrijgen met luxe roosters en zijbeplating, maar ook zonder.

 

 

Radiator: de ledenradiator

Verwarmingsradiatoren
Verwarmingsradiatoren

Een ledenradiator is opgebouwd uit diverse leden. Een ledenradiator bevat een hoop water. Het voordeel daarvan is dat de stralingswarmte voor langere periode aanwezig blijft in de betreffende verwarmde ruimte. Een ledenradiator wordt daarom vaak ook als bijzonder aangenaam beschouwd.

De ledenradiatoren die voorheen verkocht werden zijn tegenwoordig ook te krijgen in een wat modernere uitvoering. De moderne uitvoering wordt ook vaak gebruikt als een moderne decor radiator. Je kunt een dergelijke radiator verticaal plaatsen, maar ook horizontaal. Op die manier kun je de radiator op veel verschillende manieren gebruiken. Dit type radiator vind je tegenwoordig met name in de modernere badkamers en wordt vaak gebruikt om handdoeken overheen te hangen. Het vermogen van een dergelijke radiator ligt aardig lager dan de standaard paneelradiator en de ledenradiator.

 

 Het gebruik van een radiator

De verschillende radiatoren kunnen in vrijwel alle ruimtes gebruikt worden. Toch worden bepaalde radiatoren liever in kleinere ruimtes gebruikt vanwege het formaat of de wijze van ophanging. Ook speelt de capaciteit een grote rol. Voor grotere ruimtes is het vrij logisch om een radiator te gebruiken met een wat hogere capaciteit. Om die reden worden dus vaak de designer radiatoren enkel gebruikt in de badkamer. Ga voor je keuze af op een mix van comfort en design, ten minste, als je design belangrijk vind. Hoe zuinig een radiator is, is afhankelijk van de ketel waar de radiator aan gekoppeld is. Een zuinige radiator bestaat dus niet, een zuinige ketel daarentegen wel.