Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Verwarmingslint

Wanneer je het verlies van warmte tot een minimum wilt beperken, kun je hiervoor een verwarmingslint gebruiken. Het lint zorgt ervoor dat de warmte zoveel mogelijk binnen de leidingen blijft en dus het verlies van warmte beperkt. In dit artikel krijg je tips voor het gebruiken van een verwarmingslint.

 

[widgets_on_pages id=2]

Combineren met andere isolatie oplossingen

Als je het verwarmingslint in combinatie met kwalitatieve isolatie gebruikt dan kun je het verlies van warmte tot een extreem minimum beperken. Hierdoor wordt het hele rendement van de centrale verwarming verhoogd en dat staat weer gelijk aan een besparing op je energierekening. Zo hoeft je centrale verwarming minder hard te werken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Wanneer je dus wilt besparen op je energierekening en bereid bent om wat kleine maatregelen toe te passen om het verlies van warmte te beperken en het rendement te verhogen is verwarmingslint een prima keuze. Je kunt verwarmingslint in verschillende lengtes en dikte/ sterkte kopen. Afhankelijk van de lengte en van de dikte van het lint zal de prijs ook hoger of lager uitpakken. De kostprijs van verwarmingslint ligt vrij hoog in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt.

 

 

 

Verwarmingslint, wel of niet gebruiken?

Soms is het de moeite waard want in verhouding kan het misschien niet helemaal kloppen, je kunt wel gemakkelijk een aardig bedrag besparen op je energierekening. Wat betreft het rendement op de installatie, alle kleine beetjes helpen. Afhankelijk van de afstand tussen de leiding en de centrale verwarming zal het rendement hoger of lager liggen. Als het lint een grotere afstand moet overbruggen zal het minder effect hebben. Afhankelijk van de sterkte of dikte van het lint natuurlijk. Verwarmingslint is niet dé oplossing, het is wel een kleine bijkomende bijdrage aan het verminderen van warmteverlies. Gebruik verwarmingslint in combinatie met andere bespaartechnieken voor het optimaal benutten van de warmte.