Subsidies en premies verwarmingsketel 2018

Wanneer je een nieuwe verwarmingsketel wil plaatsen of de bestaande verwarming gaat vernieuwen, kan je in sommige gevallen aanspraak maken op een premie of subsidie. In dit artikel vind je een overzicht van alle premies en subsidies die je in 2018 kan aanvragen.

Nieuwe verwarmingsketel laten plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

 

premies verwarmingsketelPremie verwarmingsketels op nationaal niveau

In 2018 zijn er op nationaal niveau enkele initiatieven waarmee je duurzame verwarmingstoestellen zoals warmtepompen, zonneboilers, HR-ketels, … kan financieren. Het gaat telkens over goedkope leningen of subsidies aangeboden door de overheid.

Om te weten welke verwarmingsketels in aanmerking komen en hoeveel de subsidies bedragen, dien je de voorwaarden goed na te gaan. Hou er rekening mee dat de voorwaarden en bedragen kunnen verschillen op regionaal niveau.

 

1) Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening met een aantrekkelijke rente waarmee je energiebesparende investeringen kan financieren. Zo kan je een Energiebespaarlening aanvragen voor de installatie van een biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp, HRe-ketel, HR-ketel, …

Je kan als particulier minimum 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. De looptijd van de lening schommelt tussen 7 en 15 jaar en is afhankelijk van het geleende bedrag.

VvE (Verenigingen van Eigenaren) kunnen minimum €25.000 euro en maximum 5 miljard euro, met 25.000 euro als maximaal bedrag per appartementsrecht, lenen. De looptijd van de lening is 10 tot 15 jaar. De VvE Energiebespaarlening is een interessante mogelijkheid om energiebesparende maatregelen in of aan een appartementencomplex te kunnen financieren.

Voor uitgebreide info over de energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen en de voorwaarden, bekijk de site van het Nationaal Energiebespaarfonds.

 

2) ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie is een premie gericht op investeringen in duurzame verwarming. De Nederlandse overheid wil de komende jaren meer gezinnen aanzetten om te kiezen voor energiebesparende verwarmingsinstallaties die minder CO2 uitstoten.

Het bedrag van deze premie verwarmingsketel is afhankelijk van het toestel dat je laat plaatsen en de energieprestatie. Je kan subsidies krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen er aanspraak op maken. Voor meer info en de voorwaarden kan je terecht op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

3) Groen Hypotheek particuliere woningeigenaren / Regeling groenprojecten

De Groen Hypotheek is een lening met lage rente om de duurzaamheid van de woning te verbeteren, waaronder installaties voor duurzaam verwarmen. Er zijn verschillende ‘groenprojecten’ waarmee je in aanmerking kan komen, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, …

Deze lening wordt uitgegeven door de banken. Voor meer info contacteer je dus best jouw bank of een hypotheekadviseur.

 

Een verwarmingsspecialist kan je meer info geven over de financieringsmogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij verwarmingsexperts.

 

 

premies-ketel-verwarming

 

Subsidies verwarmingsketel op gemeentelijk of regionaal niveau

Ook op gemeentelijk en regionaal niveau zijn er maatregelen waarmee een deel van jouw investeringen terugbetaald wordt. Je vraagt best na bij jouw gemeente of er vergoedingen beschikbaar zijn en wat de precieze voorwaarden zijn. Om te weten of je in jouw regio of gemeente geldelijke steun kan krijgen, kan je surfen naar de Energiesubsidiewijzer.

TIP: Voor de installatie van een nieuwe verwarmingsketel doe je best een beroep op een vakman. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een correcte installatie. Een professional kan je ook meer info geven over de mogelijke financiële ondersteuningen voor het plaatsen van een nieuwe verwarmingsketel. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij verwarmingsspecialisten.

 

 

Tip: Prijzen van vakmannen en cv-ketels vergelijken loont!

Ga je een nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen, dan doe je er goed aan verschillende installateurs te contacteren. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vergelijk vrijblijvend prijzen, voorstellen en realisaties van erkende vakmannen uit jouw regio. Vul onderstaand formulier nauwkeurig in voor het ontvangen van aangepaste offertes.