Verwarminginfo.nl
Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Subsidies verwarmingsketel

De nieuwe generatie verwarmingstoestellen is veel zuiniger, wat een mooie besparing oplevert op je factuur. Wanneer je een nieuwe verwarmingsketel plaatst of de bestaande verwarming vernieuwt, kan je bovendien aanspraak maken op verschillende premies of subsidies.

Nieuwe verwarmingsketel laten plaatsen? Ontvang hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat.

 

BELANGRIJK: een update met de laatste info over subsidies en andere financiële voordelen voor verwarmingsketels in 2021 vind je in dit artikel.

 

 

 

premies verwarmingsketel NederlandPremie verwarmingsketels

Op nationaal niveau zijn er enkele initiatieven waarmee je duurzame verwarmingstoestellen zoals warmtepompen, zonneboilers, HR-ketels, … kan financieren. Het gaat telkens over goedkope leningen of subsidies aangeboden door de overheid.

Om te weten welke verwarmingsketels in aanmerking komen en hoeveel de subsidies bedragen, dien je de voorwaarden goed na te gaan. Hou er rekening mee dat de voorwaarden en bedragen kunnen verschillen op regionaal niveau.

 

1) Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening met een aantrekkelijke rente waarmee je energiebesparende investeringen kan financieren. De Energiebespaarlening geldt voor de installatie van een biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp, HRe-ketel, HR-ketel, …

Je kan als particulier minimum 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. De looptijd van de lening schommelt tussen 7 en 15 jaar en is afhankelijk van het geleende bedrag.

Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen minimaal € 25.000 euro en maximaal 5 miljoen euro lenen, met een looptijd van 10 tot 15 jaar. De VvE Energiebespaarlening is een interessante mogelijkheid om energiebesparende maatregelen in of aan een appartementencomplex te kunnen financieren.

Voor uitgebreide info over de energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen en de voorwaarden, bekijk de site van het Nationaal Energiebespaarfonds.

 

2) Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een premie gericht op investeringen in duurzame verwarming. De Nederlandse overheid wil de komende jaren meer gezinnen aanzetten om te kiezen voor energiebesparende verwarmingsinstallaties die minder CO2 uitstoten.

Het bedrag van deze premie verwarmingsketel is afhankelijk van het toestel dat je laat plaatsen en de energieprestatie. Je kan subsidies krijgen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen er aanspraak op maken. Voor meer info en de voorwaarden kan je terecht op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

3) Groen Hypotheek / Regeling groenprojecten

De Groene Hypotheek is een lening met lage rente om de duurzaamheid van de woning te verbeteren, waaronder installaties voor duurzaam verwarmen. Er zijn verschillende ‘groenprojecten’ waarmee je in aanmerking kan komen, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, …

Deze lening wordt uitgegeven door de banken. Gemiddeld ontvang je een lager tarief van 0,5 tot 1% t.o.v. het normale tarief. Voor meer info contacteer je dus best jouw bank of een hypotheekadviseur.

Een verwarmingsspecialist staat je bij met advies op maat over de financieringsmogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij verwarmingsexperts.

 

Subsidies verwarmingsketel op gemeentelijk of regionaal niveau

Ook op gemeentelijk en regionaal niveau zijn er maatregelen waarmee een deel van jouw investeringen terugbetaald wordt. Je vraagt best na bij jouw gemeente of er vergoedingen beschikbaar zijn en wat de precieze voorwaarden zijn. Om te weten of je in jouw regio of gemeente geldelijke steun kan krijgen, kan je surfen naar de Energiesubsidiewijzer.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs