Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Techneco Elga Warmtepomp

De warmtepompen van Elga staan bekend om de kwaliteit van hun slimme modulerende  warmtepomp. Samen met uw HR-ketel zorgt ze ervoor dat uw woning wordt verwarmd of afgekoeld wordt. Met de Elga kunt u uw investering snel terugverdienen en heeft u tegelijkertijd een zeer energiezuinige woning.  In dit artikel kom je meer te weten over de werking en voordelen van de Elga-warmtepomp.

 

[widgets_on_pages id=2] Voordelen Elga warmtepomp

 

  • Elga werkt samen met iedere HR-ketel;
  • Capaciteit tot 5 kilowatt;
  • Kan zowel verwarmen als koelen;
  • Levert een besparing tot 30 procent op;
  • U hebt geen in de grond geboorde bron nodig;
  • Warmtepomp en de HR-ketel worden vanuit één regelaar aangestuurd.

 

 

Duurzame oplossing voor warmte

In principe heeft u die oplossing al gevonden met de Elga welke uw woning in de winter verwarmd en in de zomer kan koelen.

 

Praktische combinatie

Elga is een lucht-water warmtepomp voorzien van een binnenunit en een buitenunit. De kleine binnenunit wordt náást de HR-ketel geplaatst en de buitenunit wordt maximaal 15 meter van de HR-ketel geplaatst. U hoeft geen bouwkundige aanpassingen te doen en ook is een in de grond geboorde bron niet nodig. Een simpele doorvoer in de muur voor twee leidingen is voldoende. Door deze relatief eenvoudige manier van installeren kan de Elga in vrijwel iedere bestaande woning in Nederland worden geplaatst.

 

Werking van de Elga

De Elga gebruikt de buitenlucht aps warmtebron voor de verwarming van uw woning. De buitenunit zorgt ervoor dat de warmte uit de buitenlucht wordt gehaald, vervolgens zorgt de warmtepomp ervoor dat de energie aan het water van de c.v. wordt overgedragen. Het water wordt maximaal 45 graden Celsius en met de 5 kW die de Elga levert kunt u tot 62% van uw warmtebehoefte met deze warmtepomp voorzien.

 

Koelfunctie

Op energiezuinige wijze kan de Elga de temperatuur in huis ook een aantal graden laten zakken. Door een aantal lage temperatuur radiatoren te plaatsen voorzien van een condensafvoer of wanneer u gebruikmaakt van vloerverwarming kan de koelende functie van Elga optimaal draaien.

 

De kracht van de combinatie

Door de combinatie van de Elga warmtepomp en de c.v. ketel kunt u ten alle tijden het hoogste rendement halen, als de warmtepomp op sommige momenten niet voldoende warmte kan produceren dan springt de HR-ketel bij zodat u altijd de optimale en gewenste warmte in huis hebt. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp nihil en zal deze vanzelf uitschakelen en neemt de HR-ketel het opwarmen over.

 

Meer weten

Wilt u graag meer weten over de Elga warmtepomp en de eventuele mogelijkheden bij u thuis? Neem dan gerust contact op met een specialist zodat hij u er alles over kan vertellen. U krijgt dan een beter beeld van de installatie en hoe deze uw huis zal veranderen in een comfort en duurzaam paleis tegen een goede en eerlijke prijs.