Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Stiebel Eltron warmtepomp

Met een warmtepomp verwarm je je woning of sanitair water via de buitenlucht, aardbodem of grondwater.  Warmtepompen behalen een hoog rendement, zelfs bij  extreem koude. Stiebel Eltron staat al jaar en dag bekend om zijn kwaliteit. In dit artikel lees je meer over de verschillende warmtepompen van dit vooruitstrevende merk. 

 

Meer over Stiebel eltron

[widgets_on_pages id=2] Stiebel eltron is een bedrijf dat al sinds 1924 bekend staat om haar hoogwaardige techniek in de woningbouw. Het is dan ook geen verrassing dat de warmtepompen van het merk van hoogwaardige kwaliteit zijn. Met een warmtepomp kunt u uw energiekosten aanzienlijk terugdringen. En met een wamtepomp van Stiebel eltron dringt u de energiekosten voor verwarming voor de helft omlaag.

 

Warmtepompen van Stiebel eltron

Dankzij Stiebel eltron kunt u uw woning voorzien van een schone en goedkope, maar vooral ook stabiele energieleverancier. Namelijk de natuur. Uzelf voor een groot deel van uw eigen energie voorzien kan met de warmtepompen van het merk goed worden gerealiseerd. Hieronder vindt u een aantal van de verschillende beschikbare types.

 

Lucht-water warmtepomp

Met een lucht-water warmtepomp haalt u de warmte uit de buitenlucht welke vervolgens kan worden gebruikt voor de verwarming van uw woning en/ of het tapwater. Het is een hele inteligente en economisch verantwoorde manier van energie opwekken welke het hele jaar door rendabel is. Zelfs in de winter tot temperaturen tot -15 graden Celsius.

 

Brine warmtepomp

Brine (of warmtedrager) warmtepomp gebruikt de aardbodem als warmtebron. De gewonnen warmte kan vervolgens worden gebruikt om de woning te verwarmen of om het tapwater op te warmen. Daarnaast kan de hele zomer ook het proces worden omgedraaid en kan de woning koel worden gehouden met de koelte afkomstig uit de aardbodem.

 

Water-water warmtepomp

Stiebel eltron biedt tevens een combinatie met de grondwatermodule (GWS) waardoor vrijwel iedere water-water warmtepomp het grondwater als warmtebron kan gebruiken. Doordat grondwater het hele jaar door redelijk gelijke temperaturen aanhoudt kan de warmtepomp het hele jaar door op hoog rendement blijven functioneren.

 

Advies vragen

Wanneer u van plan bent om een warmtepomp van Stiebel eltron in te installeren dan is het verstandig dat u weet waar u financieel aan toe bent. Daarnaast is het ook belangrijk dat u weet welke systemen mogelijk bij u geïnstalleerd kunnen worden en welke daarvan het beste bij uw wensen en eisen past. Om u daar zo goed mogelijk bij te kunnen helpen heeft een adviseur van u een budget nodig en zal hij een kijkje in en om uw woning moeten nemen. Zo kan er precies een offerte op maat worden gemaakt en het meest geschikte systeem aan u worden voorgelegd.

U doet er verstandig aan om een offerte bij meerdere specialisten aan te vragen. Op die manier kunt u nog eens 20 tot 40 procent besparen op de kosten. Zo heeft u niet alleen het systeem dat u wilt in huis, maar ook tegen een relatief zacht prijsje.

Wilt u dus meer weten over de warmtepompen van Stiebel eltron en de mogelijkheden in uw situatie? Neem contact op met een specialist en laat u adviseren.