Verwarminginfo.nl

Subsidies centrale verwarming 2020

Laatste update, 14 januari 2020 – Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie bespaar je heel wat energie. Om dat te stimuleren, voorziet de overheid ook in 2020 enkele premies en andere financiële tegemoetkomingen voor investeringen in verwarming. Investeren in energiezuinige maatregelen loont, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee.

 

Nationale premies en subsidies voor verwarming

 

subsidie verwarming Nederland1) Investeringssubsidie duurzame energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kan je verkrijgen als je geïnvesteerd hebt in zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels. De maatregel stimuleert het investeren in milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties. De ISDE is een meerjarige regeling die startte in 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

De vergoeding waarop je aanspraak maakt, is afhankelijk van het toestel dat je hebt geïnstalleerd en de energieprestatie ervan. Zowel de aanvrager als het apparaat moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. De aanvraag kan je online indienen via de website van de Rijksoverheid Nederland. Exacte voorwaarden en details vind je op deze pagina.

 

subsidie centrale verwarming

2) Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening van de overheid met een aantrekkelijke rente. Je kan ze verkrijgen als je investeringen plant die energiebesparend zijn, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, HR-ketel, HRe-ketel, biomassaketel, …

Particulieren kunnen min. € 2.500 en max. € 25.000 lenen, met een looptijd van 7 tot 15 jaar. Voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) is dat min. € 25.000 en max. € 5 miljoen, met een looptijd van 10 tot 15 jaar. Natuurlijk gelden ook hier enkele voorwaarden. Voor meer info en voorwaarden, klik hier.

 

subsidies centrale verwarming Nederland

3) Groene hypotheeklening / Regeling groenprojecten

De groene hypotheeklening / regeling groenprojecten is een samenwerking tussen banken en de overheid waardoor ‘groene’ spaarders en beleggers een belastingvoordeel krijgen. De bank kan daardoor een lening tegen lage rente aanbieden. Gemiddeld gaat het om een lager tarief van 0,5 tot 1% t.o.v. het normale tarief.

Er zijn verschillende ‘groenprojecten’ waarmee je in aanmerking kan komen, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, … Voor meer informatie, voorwaarden en details kan je terecht bij jouw bank, een hypotheekadviseur of op deze pagina.

 

Een vakman staat niet alleen in voor de installatie van jouw verwarming, hij geeft je ook meer info over de subsidies en financieringsmogelijkheden van een nieuwe verwarmingsinstallatie. Daarnaast garandeert hij je een correcte plaatsing, geeft vaak extra garantie en loodst je vlot doorheen de premie-aanvraag. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes op maat van erkende installateurs uit je buurt.

 

Subsidies gemeenten en provincies voor verwarming

Sommige gemeenten en regio’s voorzien nog extra maatregelen voor de terugbetaling van duurzame verwarming. Raadpleeg de Energiesubsidiewijzer om na te gaan welke maatregelen voor jouw situatie van toepassing zijn. De maatregelen verschillen namelijk van gemeente tot gemeente.

 

Conclusie

Ook al kost het vernieuwen of verbeteren van je centrale verwarming aardig wat, toch bestaan er verschillende manieren om de kostprijs te drukken. De lokale en nationale overheden verlenen namelijk heel wat interessante steunmaatregelen onder de vorm van subsidies en goedkope leningen. Zo blijft het een interessante investering, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee.

Op zoek naar advies over verwarming of de subsidies of benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Laat je dan bijstaan door een vakman. Een vakman garandeert je een 100% correcte plaatsing en adviseert je alle premies waarop je aanspraak maakt. Ontvang hier gratis offertes op maat van erkende verwarmingsspecialisten uit jouw regio.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs