Premies verwarming 2018: Subsidies centrale verwarming

Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie kun je heel wat energie uitsparen. Om dat te stimuleren voorziet de overheid ook in 2018 enkele premies en andere financiële tegemoetkomingen voor investeringen in verwarming.

Nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

 

Nationale premies en subsidies voor verwarming

subsidie verwarming1) Investeringssubsidie duurzame energie

Deze ISDE kan je verkrijgen als je geïnvesteerd hebt in zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels. De maatregel stimuleert het investeren in milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties.

De vergoeding waaraan je je kan verwachten, is afhankelijk van het toestel dat je hebt geïnstalleerd en de energieprestatie. Zowel de aanvrager als het apparaat (specifieke technische eisen) moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. De aanvraag kan je online indienen via mijn.rvo.nl. Exacte voorwaarden en details vind je op deze pagina.

 

Renovatiepremie

2) Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening van de overheid met een aantrekkelijke rente. Je kan ze verkrijgen als je investeringen plant die energiebesparend zijn, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, HR-ketel, HRe-ketel, biomassaketel, …

Particulieren kunnen min. €2.500 en max. €25.000 lenen, met een looptijd van 7-15 jaar. Voor VvE is dat min. €25.000 en max. €5 miljoen, met een looptijd van 10-15 jaar. Natuurlijk gelden ook hier enkele voorwaarden. Voor meer info en voorwaarden, klik hier.

 

Verwarming subsidies

3) Groene hypotheeklening / Regeling groenprojecten

De groene hypotheeklening / Regeling groenprojecten is een samenwerking tussen banken en de overheid waardoor ‘groene’ spaarders en beleggers een belastingvoordeel krijgen. De bank kan daardoor een lening tegen lage rente aanbieden.

Er zijn verschillende ‘groenprojecten’ waarmee je in aanmerking kan komen, zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler, … Voor meer informatie, voorwaarden en details kan je terecht bij jouw bank, een hypotheekadviseur of op deze pagina.

 

Bij een professional kan je niet alleen terecht voor de installatie van een nieuwe verwarmingsketel, hij kan je ook meer info geven over de financieringsmogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie. Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verwarmingsspecialisten.

 

 

Subsidies gemeenten en provincies voor verwarming

Sommige gemeenten en regio’s voorzien nog extra maatregelen voor de terugbetaling van duurzame verwarming. Raadpleeg de Energiesubsidiewijzer om na te gaan welke maatregelen voor jouw situatie van toepassing zijn. De maatregelen kunnen namelijk erg verschillen van gemeente tot gemeente.

 

 

Conclusie

Het vernieuwen of verbeteren van de centrale verwarming kost heel wat geld. Welke duurzame verwarming je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en financiële situatie.

Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de kostprijs te drukken. De lokale en nationale overheden verlenen namelijk heel wat interessante steunmaatregelen onder de vorm van subsidies en goedkope leningen. Zo blijft het een interessante investering, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee.

Op zoek naar advies over verwarming of de subsidies of benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Vraag gratis offertes op maat aan bij erkende verwarmingsspecialisten uit jouw regio.

 

Premies centrale verwarming 2015 & 2016