Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Nibe warmtepomp

Warmtepompen worden met de dag populairder en efficiënter. In combinatie met zonnepanelen worden steeds meer huizen in Nederland energiezuiniger en duurzamer. Een van de merken die uitblinkt en van Zweedse bodem komt is Nibe.

 

Over Nibe

[widgets_on_pages id=2] Energietechniek is een dochteronderneming van NIBE AB, een Zweedse onderneming. Nibe is naast de grootste fabrikant van boilers in heel Scandinavie ook een van de grootste fabrikanten van warmtepompen in Europa. Nibe is in Nederland in Oosterhout gevestigd waarvandaan het bedrijf zich richt ip de levering van energiezuinige comfort in tapwster, verwarming en koeling.

Nibe is een belangrijke leverancier van warmtepompen en is al enkele tientallen jaren marktleider met een zeer breed aanbod. Het bedrijf levert prefab systemen voor warmte- en koude distributie systemen alsmede thermische zonlicht pakketten voor het opwarmen van tapwater en ondersteunen van de huiselijke verwarming.

 

Een warmtepomp van Nibe

Met iedere warmtepomp heeft een energiezuinig apparaat waarmee warmte uit de omgeving wordt onttrokken welke vervolgens in bruikbare warmte wordt omgezet voor de levering van verwarming en warm water. Dit is met de Nibe warmtepomp niet anders.

Simpel gezegd werkt een warmtepomp zoals de koelkast werkt. Een warmtepomp onttrekt een lage temperatuur warmte uit bodem, oppervlaktewater of de lucht door middel van een koudemiddel (een antivriesmiddel) om zo een ruimte en/ of water te verwarmen. Een Nibe warmtepomp is dusdanig ontworpen dat deze maximaal resultaat met minimale opname uit fossiele brandstoffen kan leveren. Hierdoor kan het rendement van een warmtepomp van Nibe oplopen tot wel 600 procent. Simpel gezegd houdt dat in dat 1 kW elektrische energie dan 6 kW warmte kan leveren. Afhankelijk van de warmtebron wordt een lager of zelfs nog hoger rendement gehaald. Wanneer de warmtebron dusdanig hoog in temperatuur is kan een LTS (Laag Temperatuur Systeem) ook worden gebruikt voor de opwarming van vloerverwarming en wandverwarming.

 

Naast verwarmen ook koelen

Warmtepompen kunnen in veel gevallen ook als airco fungeren. Dit door het proces van de warmtepomp om te draaien en zo de koele lucht een ruimte in te blazen. U kunt in dat geval nog steeds dezelfde warmtepomp gebruiken voor het verwarmen van uw tapwater. Ideaal voor een comfortabel binnenklimaat gedurende het hele jaar!

 

Verschillende soorten warmtepompen

Nibe kan u verschillende soorten warmtepompen leveren, van grootschalige tot kleinschalige installaties en voor ieder budget is een juiste oplossing te vinden.

Met Nibe kunt u de volgende systemen installeren:

  • Water-water warmtepomp
  • Verticale bodemcollector
  • Horizontale bodemcollector
  • Oppervlaktewater collector
  • Lucht-water warmtepomp
  • Open bron

Zoals u ziet kunt u uw volledige vraag naar duurzame verwarming en opwarming voorzien met de producten van Nibe. Wilt u meer weten of direct aan de slag? Neem direct contact op met een Nibe specialist en laat u informeren en adviseren!