Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Mazouttank verwijderen

Wanneer je een mazouttank niet meer gebruikt, ben je wettelijk verplicht deze te neutraliseren en indien mogelijk te verwijderen. Welke opties er bestaan en wat de prijs is voor het verwijderen van een mazouttank, lees je hier.

 

sanering mazouttank Steeds meer mensen stappen over naar aardgas waardoor hun installatie met stookolie niet meer gebruikt wordt. Ook al is je mazouttank volledig leeg, dan nog zal je deze moeten laten saneren en in de meeste gevallen verwijderen door een erkend vakman. Doe je dit niet dan kunnen er na verloop van jaren bodemverontreinigingen ontstaan die kunnen oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. De prijs van deze grondreiniging zal volledig op jou vallen. Bij de verkoop van de woning wordt dan ook gevraagd naar het attest van de verwijdering van de mazouttank.

 

Opvullen of verwijderen van een mazouttank

De methode om een mazouttank te neutraliseren gebeurt altijd in twee stappen. De eerste stap is de tank inwendig te reinigen. De tweede stap is de tank te verwijderen. Als dit niet mogelijk is wegens onder of dichtbij een woning, dan zal de mazouttank opgevuld worden zodat deze niet kan instorten. Een overzicht:

 

Stap 1: mazouttank reinigen (neutraliseren)

Alvorens de mazouttank te verwijderen of op te vullen moet men deze eerst reinigen zodat alle schadelijke stoffen verdwenen zijn. Dit moet gebeuren door een erkende tanksaneringsfirma. Na de reiniging krijg je een certificaat dat afgeleverd moet worden bij de verkoop van je woning. De prijs van het reinigen van een mazouttank begint vanaf 550 euro. Door zelf het mangat vrij te maken kan je kosten uitsparen.

 

Stap 2: verwijderen of opvullen van mazouttanks

Na de neutralisatie ben je wettelijk verplicht de tank te verwijderen. Wanneer er technische obstakels zijn zoals aanwezige nutsleidingen, bovengrondse constructies of stabiliteitsgevaar mag de mazouttank blijven zitten. Om te voorkomen dat hij instort moet de tank wel opgevuld worden. Dit kan gebeuren met zand maar nog beter is bioschuim. Dit weegt een pak minder zodat de tank alsnog verwijderd kan worden wanneer de situatie dit toelaat.

wegnemen mazoutketel

 

Prijs mazouttank verwijderen

Wanneer je van plan bent je mazouttank te laten verwijderen doe je er goed aan prijzen te vergelijken. Er zijn heel wat firma’s actief in deze sector met elk hun eigen prijsberekening. Voor het reinigen van een tank van 5000 liter mag je rekenen op een prijs tussen de 500 en 1000 euro. De tank laten ophalen kost je afhankelijk van de bereikbaarheid tussen de 200 en 500 euro. Aangezien elke situatie anders is, doe je er zeker goed aan de firma’s ter plaatse laten komen om een prijs op te maken.

 

mazouttank verwijderen

 

Offertes voor mazoutverwarming / mazouttank ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen