Verwarminginfo.nl
Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image

Luchtverwarmingsketel

Luchtverwarmingsketels hebben in de loop der jaren een transformatie ondergaan. De huidige generatie luchtsverwarmingsketels stoten een pak minder CO2 uit en hebben een hoger rendement. Deze condensatieketels produceren condens. De warmte die daarbij vrijkomt, wordt door de ketel opnieuw gebruikt.  

 

[widgets_on_pages id=2]

Naast het verhoogde rendement wordt ook de kwaliteit van de luchtverwarming verbeterd. De vocht uit de lucht wordt namelijk ook gebruikt, waardoor er een goede verhouding ontstaat van het vochtgehalte in de lucht. Zo weet je zeker dat het vochtgehalte op het juiste niveau is en dat je kunt genieten van een zeer aangename warmte in je woning. De luchtverwarmingsketel is dus min of meer het oudere broertje van de condensatieketel. De luchtverwarmingsketel is het beste af als je deze vervangt door een condensatieketel die minder CO2 uitstoot en een hoger rendement heeft.

 

 De werking van een luchtverwarmingsketel

LuchtverwarmingsketelDoor het opnieuw winnen van de warmte die anders verloren zou gaan verhoog je het rendement dusdanig dat je enorm bespaart op je stookkosten. Het opwarmen van je woning gaat met veel minder moeite. Minder moeite, staat gelijk aan het verbruik van minder energie. Dat staat weer gelijk aan het minder leunen op het milieu en je bespaart een hoop kosten. Met een aantal extra filters kun je er ook voor zorgen dat schimmels en vocht zo min mogelijk kans maken om zich te ontwikkelen in je woning. Op die manier kun je genieten van de hoogst haalbare vorm van gezonde kwaliteit van de lucht. Daarnaast ook van een zeer aangename warmte binnen je woning. De lucht wordt tevens constant gereinigd en verwarmd. Dit wordt vaak ervaren als zeer aangenaam. Een leuke bijkomstigheid is dat je voor de aanschaf van een condensatieketel een fijne premie kunt krijgen waardoor het aanschaffen van de ketel een stuk goedkoper wordt.

Lees ook
Convectoren
Muurverwarming
Tuinkachel
Wat zijn de prijzen van
De radiator nader bekeken
Infrarood verwarming
gashaard kosten vergelijken
Gashaard inbouwen
Luchtverwarming