Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Luchtverwarming nadelen

Luchtverwarming is vooral interessant bij nieuwbouwwoningen. In een bestaande woning is het moeilijker te integreren. Toch is luchtverwarming nuttig. In dit artikel lees je meer over de werking en de voor-en nadelen van luchtverwarming.

 

Voordelen van luchtverwarming

[widgets_on_pages id=2] Luchtverwarming regelt zowel de warmte als de verhouding van het vochtgehalte. Er hangen natuurlijk een hoop voordelen aan de luchtverwarming, maar aan alles zitten ook nadelen. Luchtverwarming is namelijk een systeem opgedeeld in twee systemen. Het systeem regelt zowel de warmte als de verhouding van het vochtgehalte. Het vochtgehalte wordt sterk gecontroleerd door de filters die zijn toegepast op de luchtverwarming. Tot zover de voordelen van luchtverwarming. Luchtverwarming wordt vaak enkel toegepast in bedrijven of de daarbij behorende kantoorgebouwen.

 

De nadelen van luchtverwarming

Luchtverwarming nadelen De nadelen die we kunnen benoemen zijn dus over het algemeen van praktische aard en beperken je in de mogelijkheden. Dit omdat luchtverwarming financieel en praktisch gezien alleen mogelijk is bij nieuwbouw. Het is vaak simpelweg te duur om in een bestaande woning of in een bestaand gebouw de luchtverwarming te installeren.

De filters die geplaatst worden bij de installatie zorgen ervoor dat er geen schadelijke stoffen het huis binnen kunnen dringen, althans ze houden zoveel mogelijk schadelijke stoffen buiten. Echter is het grote nadeel hiervan dat de filters met enige regelmaat vervangen dienen te worden om de werking van de filters wel op kwaliteit te houden. De lucht dient namelijk zo vrij mogelijk van stof en schimmels te blijven om de kwaliteit van de lucht te behouden.