Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Intex warmtepomp prijs

Intex staat bekend om zijn zwembaden en luchtbedden. Het merk biedt echter ook zwembadverwarming aan, waaronder zonnepaneelmatten, zonnecollectoren en warmtepompen. Hierdoor spaar je heel wat geld uit én krijg je je zwembad op de ideale temperatuur. Ontdek er meer over in dit artikel.

[widgets_on_pages id=2]

Een warmtepomp kan uw energiekosten met 40 tot 70 procent verlagen, dus of u nu een warmtepomp gebruikt voor het verwarmen van een zwembad of een kleine ruimte. De kosten zijn aanzienlijk lager en verdient u uw warmtepomp op eenvoudige wijze terug. Een warmtepomp voor het zwembad haalt de energie voor de verwarming voor 60 tot 80 procent uit de buitenlucht. De warmte wordt uit de buitenlucht onttrokken en vervolgens afgegeven aan het water. Vanaf 15 graden Celsius kan een warmtepomp uw zwembad zonder problemen opwarmen.

 

Voordelen van een warmtepomp

Wat zijn nou de voordelen van een warmtepomp? Hieronder een overzicht:

  • Dankzij de warmtepomp kunt u zwemmen van april tot oktober!
  • Efficient energieverbruik zorgt ervoor dat u voor iedere kiloWatt 5 kiloWatt warmte produceert;
  • De pomp maakt nauwelijks tot geen lawaai;
  • Warmtepompen zijn beter voor het milieu doordat ze 60 tot 80 procent van hun benodigde warmte uit de buitenlucht halen.

Zwembadverwarming is met name in Nederlamd een uitkomst. Door ons wisselvallig klimaat en afwisselende zonuren kan een zwembad maar moeilijk op natuurlijke wijze warm worden en warm blijven. Een warmtepomp kan daar perfect bij helpen.

 

Zwembad warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt alleen elektriciteit om het gas te comprimeren waarmee de warmte wordt gegenereerd en vervolgens wordt afgegeven aan het water. Door deze simpele natuurkundige werking is het opwarmen van uw zwembad een fluitje van een cent en nog energiezuinig ook.

Welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw zwembad hangt af van het aantal liter water dat het zwembad bevat en hoe warm u het zwembad wil hebben. Hou in elk geval rekening met een warmtepomp het meeste rendement levert en waarvoor u het minste energie hoeft te kopen om het gewenste resultaat te behalen.

In bovenstaand voorbeeld ontvangt u voor iedere euro elektriciteit voor vijf euro aan warmte. U bent dus nog maar voor 20% afhankelijk van uw energieleverancier voor de verwarming van uw zwembad. Gedurende een periode van mei tot en met september betaalt u per 10 kubieke meter maar €175 aan energie om uw zwembad tot 28 graden Celsius te verwarmen.

Voor meer informatie en een warmtepomp op maat voor uw zwembad neemt u contact op met een specialist.