Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming geeft warmte af middels infraroodstraling. Het kan mensen binnen een bepaalde ruimte in no-time verwarmen of bepaalde specifieke plekken verwarmen. Het is een heel gerichte vorm van verwarmen. Bovendien wordt hetg steeds populairder bij het grote publiek. In dit artikel lees je hoe infrarood verwarming werkt, en waarom het interessant is.

 

[widgets_on_pages id=2]

 

De voordelen van infrarood verwarming

Het voordeel aan de infrarood verwarmingstechniek is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het overhit raken van het verwarmingselement. Het verwarmingselement kan namelijk alleen infrarood uitstralen, niets meer en niets minder. De lucht in de directe omgeving van de infrarood verwarming wordt eveneens verwarmd, maar niet dusdanig dat je enkel aan infrarood verwarming voldoende hebt. Infrarood wordt vaak gebruikt om bepaalde delen van het lichaam te verwarmen om spierpijn of chronische pijn te verlichten. Eigenlijk blijft door infrarood verwarming dus enkel een bepaald object of uzelf of wellicht iemand die bij u op visite is extra warm. Daarnaast heeft de rest van de omgeving er nauwelijks hinder van dat er infrarood verwarming aanwezig is in de ruimte.

 

 

Andere voordelen van infrarood

Het is ook een positief gegeven dat de elektrische apparaten die zich in de ruimte bevinden geen hinder ondervinden van de warmte die wordt afgegeven door de infrarood verwarming. Ze gaan dus geen extra stroom verbruiken om koel te blijven. Denk hierbij aan computers en koelkasten. Op dit moment wordt er nog steeds heel veel ontwikkelt aan de infrarood technologie om nog betere resultaten te boeken. Zo wordt er gekeken naar de regeling van de warmte en het verspreiden van diezelfde warmte. Een ander mooie bijkomstigheid is dat het element van de infrarood verwarming niet dusdanig heet wordt dat je kinderen zich er aan kunnen verbranden. Bij andere radiatoren is dit wel het geval en het gebeurt dan ook met regelmaat dat kinderen uit nieuwsgierigheid hun handjes verbranden door het aanraken van een hete radiator. Bij infrarood verwarming heb je hier dus niet meer mee te maken.