Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Gashaarden prijzen

Gashaarden zijn steeds populairder. Ze vragen weinig onderhoud en zijn gebruiksvriendelijk. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen uitvoering. In dit artikel lees je meer over de prijzen en de installatie van gashaarden.

 

[widgets_on_pages id=2]

Gashaarden prijzen, merken en modellen

De prijs van een gashaard is ook afhankelijk van het merk en het model. Ook kan de prijs wat verschillen als gevolg van het verschil in marge van een leverancier. Een van de betere en betaalbare gashaarden zijn de gashaarden van het merk Pelgrim.

 

Over de prijzen van de leverancier worden over de gashaarden nog andere kosten berekend. Zo zal de gashaard geïnstalleerd moeten worden, worden er controles uitgeoefend op veiligheid en wordt er een rookkanaal aangelegd. Je zou gemakkelijk kunnen besparen op je uitgave door via internet een hoop gashaarden te vergelijken of bij verschillende leveranciers exact dezelfde wensen op te geven voor een offerte. Zo kun je precies zien waar jouw wensen en eisen het goedkoopst te halen zijn.

 

Zelf de gashaard installeren?

Je zou ook kunnen besparen op de installatie van een gashaard door de gashaard zelf te plaatsen. Het is alleen wel aan te raden dat je dit alleen doet als je weet wat je doet. Het is ook mogelijk dat de leverancier de installatie al in de prijs heeft doorberekend en dat je in verhouding wellicht goedkoper uit bent bij een dergelijke leverancier dan bij een leverancier die de installatiekosten naderhand berekend.

 

Het tweedehands aanschaffen van een gashaard is ook een mogelijkheid. Zo kun je voor een aardige vermindering in prijs alsnog een gashaard kopen. Het nadeel hiervan is, is dat er vaak geen garantie meer op zit en je genoegen moet nemen met een gashaard die wellicht niet volledig aan je eisen en wensen voldoet. Controleer wel goed bij een tweedehands gashaard of de leidingen nog goed zijn en of de veiligheidsklep nog in tact is.

 

Het is ook mogelijk dat de je een model gashaard koopt waarbij de installatie verplicht gedaan dient te worden door een erkend bedrijf. Hier komen dan dus na de aanschaf van de haard ook nog kosten achterweg. De prijs van een gashaard is dus niet enkel te berekenen op de aanschaf ervan, ook op het plaatsen en het onderhoud ervan.