Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Gashaard inbouwen

Een gashaard kan je makkelijk laten inbouwen. Informeer je grondig op voorhand. Naast de keuzes tussen de verschillende uitvoeringen, moet je ook info inwinnen inzake veiligheid. Meer informatie over het laten inbouwen van gashaarden, lees je hier.

 

[widgets_on_pages id=2]

Naast de luxe en de uitstraling dient er ook gekeken te worden naar de veiligheid. Wanneer je een gashaard in wilt laten bouwen dan dient daar ook een schouw bij aangeschaft te worden. Je kunt bij diverse showrooms ideeën opdoen en kijken wat je het mooiste vindt voor bij jou in huis. Wanneer je in een showroom bent kun je je ook voor laten lichten door een verkoper of een deskundige die je meer weet te vertellen over de bijkomstigheden van het inbouwen van een gashaard eveneens als informatie over bepaalde type gashaarden. Zij kunnen je ook aanraden of het verstandig is om de inbouw zelf te doen of dat je beter deskundig personeel ervoor kunt inhuren. Veiligheid staat voorop. Hou dat in je achterhoofd.

 

Gashaard inbouwen met schouw

Net zoals bij de houtkachel, is ook bij een gashaard de schouw belangrijk. Als je een gashaard op het oog hebt dan is de inbouw afhankelijk van de schouw die al aanwezig is in huis. Wanneer er nog geen schouw aanwezig is, dan heb je meer keuze. Je kunt een schouw kiezen van hout, MDF of van natuursteen. Als je een schouw plaatst voor de inbouw van je gashaard dan zijn er een aantal punten erg belangrijk. Ga je voor een design schouw, of is dat niet belangrijk? De prijs van de inbouw zal dan ook liggen aan de afwerking, het type schouw en welke gashaard je aanschaft. Als je een gashaard in gaat bouwen in een schouw bestaande uit natuursteen dan heb je veel mogelijkheden, dit omdat de bouw van een natuurstenen schouw volledig naar wens gemaakt kan worden en eveneens een mooie, luxe uitstraling biedt. Om die reden is natuursteen ook het meest gebruikte materiaal voor een schouw.