Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

CV ketel vervangen

Veel mensen wachten met het vervangen van hun CV ketel totdat hun oude ketel kapot is en reparatie niet meer mogelijk is. Een CV ketel moet na circa 12 jaar vervangen worden. Met een tijdige vervanging bespaart u op uw energiekosten. In dit artikel kom je weten meer te weten over de prijs en wanneer je je cv ketel best vervangt.

[widgets_on_pages id=2] Redenen om uw CV ketel te vervangen

Uw ketel vervangen kan een goede manier zijn om op uw stookkosten te besparen. Heeft u bijvoorbeeld een HR-ketel van vóór 2006 die schade heeft, dan kan het vervangen van uw CV ketel een voordeliger keus zijn dan het laten repareren. HR-ketels die zijn gebouwd na 2006 zijn namelijk efficiënter qua warmte en brandstofverbruik. Het laten vervangen van uw CV ketel kan u jaarlijks tot zo’n € 180,= opleveren. Ook kunt u de ketel laten vervangen om deze beter te laten aansluiten op uw warmwatervraag. Een CV ketel kan immers per minuut slechts een bepaalde hoeveelheid water leveren. Wanneer deze hoeveelheid in overeenstemming is met uw gemiddelde waterverbruik, gebruikt u de verwarmingsketel het meest efficiënt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het vervangen van de CV ketel ook vaak wordt gedaan om de waarde van een woning te verhogen. Uw ketel vervangen is dan ook gunstig wanneer u uw huis wilt laten taxeren.

 

Wanneer uw CV ketel vervangen?

Eigenlijk zou het niet meer dan logisch zijn om in de zomer uw CV ketel vervangen door een loodgieter te laten vervangen. Tijdens de zomermaanden hoeft u uw woning immers niet te verwarmen, zodat u tijdens de vervanging niet in de kou komt te zitten. Ook zijn de prijzen van de CV ketels juist in de zomermaanden het laagst. In de praktijk echter blijkt dat het vervangen van de ketel meestal in de winter gebeurt. Dit komt doordat veel mensen, ondanks de voordelen van het tijdig vervangen van de CV ketel, hun oude ketel behouden totdat deze het begeeft. En omdat de CV ketel in de winter vaker gebruikt wordt en harder moet werken, gaat een CV ketel in de wintermaanden eerder stuk dan in een warmere periode. Wilt u echter profiteren van lagere prijzen voor het vervangen van uw CV ketel, overweeg dan om reeds in de zomer uw verwarmingsketel te vervangen.

 

Prijzen voor het vervangen van uw CV ketel

Het vervangen van uw ketel is in de regel niet goedkoop. Niet alleen betaalt u voor de nieuwe CV ketel, u betaalt ook voor de installatie ervan. De kosten voor het vervangen van uw ketel kunnen daardoor flink oplopen. Toch is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten, maar ook naar de voordelen van het vervangen van uw CV ketel. Uw ketel vervangen door een efficiënter exemplaar zorgt er immers voor dat u (flink) bespaart op uw stookkosten. Op die manier heeft u het vervangen van uw CV ketel snel terugverdiend.