Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Convectoren

Convectoren verwarmen de lucht op een gelijkmatige manier. Ze verschillen van radiatoren in werking.  Of je kiest voor convectoren of radiatoren is een persoonlijke keuze. In dit artikel maken we de vergelijking tussen beiden, zodat jouw keuze iets makkelijker wordt. 

 

[widgets_on_pages id=2]

Convectoren of radiatoren?

Convectoren zien er vrijwel hetzelfde uit als de traditionele radiatoren. Het verschil zit hem dus in de werking van de beide radiatoren. De verspreiding van de warmte wordt op een andere wijze uitgevoerd. Daarnaast zijn er een aantal verschillende meningen over de manier waarop de warmte wordt geproduceerd door de beide soorten radiatoren. Het is natuurlijk een volledige persoonlijke keuze of je gaat voor de panelen radiator en die comfortabeler vindt of gaat voor de convector radiator en die comfortabeler vindt. De enige persoon die kan bepalen of het als prettig ervaren wordt ben jij. Laat je dus zeker niet weerhouden van het installeren van een convector radiator als je het prettiger vindt dan de traditionele radiator. Het is en blijft natuurlijk jouw woning en jouw kamers die verwarmd dienen te worden.

 

De werking van convectoren

Convectoren zijn gebaseerd op de natuurlijke stroom van koude lucht en van warme lucht. De warme lucht stijgt namelijk in de kamers waardoor er een langzame, maar vrijwel aangename stroom van warme lucht door de kamer vloeit. Het kan zo zijn dat convectoren en haar manier van warmte afgeven een beetje onaangenaam is omdat er een stroom van warmte ontstaat in plaats als gevolg van de straling die de convectoren gebruiken om de warmte door de kamer te verspreiden. De warmte van de stalen constructie wordt afgegeven aan de lucht die altijd aanwezig is in een ruimte. Vanaf dat moment zal de warmte zich vervolgens gaan verspreiden. Een groot voordeel van de convectoren is dat dergelijke radiatoren de lucht gelijkmatig verwarmen, waardoor de ruimtes langzaam op juiste temperatuur komt. Wat jij prettiger vind. Daar gaat het om.