Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Cellulose vlokken van Isocell

Cellulosevlokken zijn een goede manier om woningen te isoleren. Dat is vooral de verdienste van het krantenpapier, dat isolerende eigenschappen bevat. De vlokken beschermen goed tegen geluidsoverlast en warmteverlies. 

 

Samenstelling

[widgets_on_pages id=2] Vlokkenisolatie bestaat uit verhamerd krantenpapier waaraan men zout toevoegt. Het papier zorgt voor de isolerende eigenschappen en het zout maakt het materiaal onbrandbaar en onaantrekkelijk voor ongedierte zoals muizen en insecten. De losse isolatievlokken blaast men in de holle ruimten onder de vloer, boven het plafond of tussen de buitenmuren. Hierin ontstaat een homogene deken, die goed en naadloos aansluit op de bestaande constructie. Hierdoor is er bij de aansluitingen geen verlies.

 

 

Warmte en geluid isoleren

Krantenpapier heeft goede isolerende eigenschappen.

In Noord Amerika en Scandinavië, waar veel houten woningen zijn, en ook in Duitsland past men deze vlokkenisolatie veelvuldig toe vanwege de klimaatvriendelijke eigenschappen en eenvoudige verwerking. Daar de losse vlokken goed en gemakkelijk in alle gaten en kieren van de bestaande constructie zijn aan te brengen, dichten ze alle lekken voor warmte en geluid bij de aansluitingen goed af.

In het verleden werd weinig aandacht besteed aan geluidisolatie in woningen. De holle ruimtes tussen vloer en plafonds werken als een klankkast en veroorzaken veel geluidoverlast. Door losse vlokkenisolatie in te blazen pakt men deze overlast op een efficiënte wijze aan. Hierdoor biedt vlokkenisolatie vooral bij renovatie en splitsingen van woningen een goede oplossing.

 

 

Verwerking

Voor het isoleren met losse isolatievlokken boort men een gat in de vloer of plafond. Een inblaasmachine blaast via een slang het materiaal in de bestaande holle ruimten. Vervolgens dicht men het gat weer af met een kurk. De inblaasmachine en het isolatiemateriaal kunnen op een geschikte plek beneden opgesteld worden. De cellulose isolatie geeft geen huidirritatie bij de verwerking.

 

Verkrijgbaarheid

De cellulose isolatievlokken van Isocell Isolatie wordt al geruime tijd in Europa gefabriceerd en geleverd. Sinds kort is het materiaal ook in Nederland en België verkrijgbaar bij de professionele bouwmaterialenhandel. Ook de inblaasmachines zijn ruimschoots beschikbaar bij verhuurbedrijven van gereedschappen.

 

Uitvoering of begeleiding

De isolatiewerken zijn redelijk eenvoudig door een vakman uit te voeren. U kunt via onze offerteservice eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij specialisten in uw omgeving.