Verwarminginfo.nl Dé online info- & adviessite over verwarming.
Vergelijk meer dan 350+ installateurs online!
header image
Verwarminginfo.nl

Aardverwarming

Aardverwarming is een soort van verwarming waarbij de benodigde warmte uit de grond wordt gehaald.  Vooral grond van de tuin wordt veel gebruikt, omdat je deze grond zelf vrij mag gebruiken. In de natuur zijn er enorm veel massa’s en vloeistoffen die heel veel energie en warmte bevatten die vooralsnog niet veel gebruikt worden. Hoe aardverwarming werkt en welk prijskaartje eraan vasthangt, lees je hier. 

 

[widgets_on_pages id=2]

 

De werking van aardverwarming

Aardverwarming kan gemakkelijk gebruikt worden om met name van slechts een deel van de warmte de gehele of een gedeelte van de woning op te warmen of het water van de douche of van het bad. Er wordt een soort van net geplaatst in de grond die de warmte uit de grond onttrekt en ervoor zorgt dat de warmte verplaatst wordt naar de gewenste plekken. Binnen de woning. Je kunt een groot net van warmtewisselaars gebruiken om de benodigde warmte te winnen en op te slaan om het in de loop van de tijd te gebruiken.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van andere duurzame alternatieven die thuis ook prima gebruikt kunnen worden. Echter is een warmtewisselaar en een dergelijk systeem nog altijd vrij prijzig. Toch kan een warmte erg interessant zijn als je rekening houdt met enige premies die je kunt krijgen voor het aanschaffen en installeren van de warmtewisselaar.

 

De prijs van aardverwarming

Aardverwarming De eerste investering zal een aardige bom duiten zijn, maar je zult enorm besparen op je maandelijkse kosten. Die investering zal zich op die manier dan ook binnen no-time terugverdienen. De warmte die uit de grond onttrokken wordt is het hele jaar beschikbaar en kent geen verschil in rendement. Het rendement is afhankelijk van de capaciteit van de warmtewisselaar. Je kan dus afhankelijk van je energieverbruik min of meer onafhankelijk warmte verbruiken voor het opwarmen van je woning en het water voor de douche en het bad. Met andere woorden, de beste vervanger van aardgas.